20 d’octubre de 2020 20/10/20

El límit del pagament de l'impost de circulació a Sagunt s'ajorna al 31 de juliol

  • El Ple de la Corporació Municipal aprovarà el pagament de factures a proveïdors de 2019 que es van gestionar una vegada tancat l'exercici passat

Davant la situació de l'Estat d'Alarma, l'Ajuntament de Sagunt ha decidit ajornar el límit del pagament de l'impost de circulació fins al 31 de juliol. Això no afectarà aquelles persones que tinguen el pagament domiciliat, llevat que eliminen la domiciliació o que per un problema de liquiditat es vegen obligades a rebutjar-la.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que esta «és una mesura racional ja que l'Ajuntament no pot quedar-se sense liquiditat perquè, entre altres coses, hi ha molts programes d'àmbit social que s'han de cobrir o s'ha de pagar al funcionariat que està prestant servicis públics, així és que en la mesura que siga possible hem de continuar tenint una font de finançament». La iniciativa significa, ha continuat l'alcalde, «donar unes facilitats extra a la ciutadania a l'hora de pagar els seus impostos».

Esta mesura no té res a veure amb les ajudes que es duguen a terme en matèria del xicotet comerç, autònoms, etc. que estiguen patint esta crisi. «Volem presentar un bon paquet de mesures, però per a això hem d'estar segurs legalment que no tindrem cap mena d'impediment, que tenim la disponibilitat pressupostària necessària, i això implica una mica de termini d'elaboració fins que puguem tindre en marxa totes estes mesures», ha explicat l'alcalde.

D'altra banda el Ple de la Corporació Municipal, que se celebrarà telemàticament dijous 26 de març, aprovarà un reconeixement extrajudicial de crèdit per a poder realitzar el pagament de factures pendents de 2019 a proveïdors. «Entenem que és prioritari el pagament a proveïdors ja que necessitem donar liquiditat a les empreses i l'Ajuntament ha de ser exemplar en este sentit per a assegurar que, almenys, les empreses que treballen amb nosaltres tinguen liquiditat i que, així, l'Ajuntament no es convertisca en un problema més per a elles», ha assegurat l'alcalde en la roda de premsa que s'ha emés en directe este matí i en la qual ha explicat altres mesures per l'Estat d'Alarma.

Pujar