elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Equip de Govern confirma que el CEAM i el Centre de Dia del Port de Sagunt seguixen avant

L'Equip de Govern confirma que el CEAM i el Centre de Dia del Port de Sagunt seguixen avant
  • L'Ajuntament de Sagunt assumirà la licitació de la redacció del projecte que permetrà accelerar els tràmits

L'Equip de Govern confirma que el CEAM i el Centre de Dia del Port de Sagunt seguixen avant. Així ho han assegurat este matí en una roda de premsa a la qual ha assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d'Urbanisme, Quico Fernández; el regidor de Majors, Alejandro Sotoca; i el regidor de Patrimoni, Javier Timón.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, encarregada del projecte de construcció i rehabilitació del CEAM i del Centre de Dia del Port de Sagunt en l'Economat, ha traslladat a l'Ajuntament de Sagunt que s'encarregue de licitar la redacció del projecte. L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat detalladament la modificació que planteja la Conselleria. «El projecte seguix avant segons el plantejament que ens fa la Conselleria i el que pretén fer és delegar-nos la licitació del projecte, però no l'execució d'eixe projecte, és a dir, no de la licitació de l'obra. Este plantejament el basen en dos criteris: un, donar una major celeritat i agilitat; i dos, a l'ésser una de les nostres joies del patrimoni industrial, entenen que hem de ser nosaltres els qui controlem la redacció d’eixe projecte perquè compte i realment complisca amb les nostres expectatives».

Amb este canvi de criteri de la Conselleria, l'Ajuntament de Sagunt ha iniciat un procés d'estudi de la proposta per a comprovar la viabilitat o no d'assumir el cost de la redacció del projecte. Després de consultar-ho amb tècnics dels diferents departaments implicats, la conclusió és que l'Ajuntament sí que està disposat a assumir eixe projecte. «El compromís de l'Ajuntament és total. Òbviament és un xicotet increment de cost que nosaltres no esperàvem assumir, però entenem que els beneficis que podem extraure d'això són prou positius, ja que realment permetrà que escurcem terminis i que tinguem l'edifici que el Port de Sagunt es mereix. Ara cal tindre el projecte finalitzat com més prompte millor perquè la pilota torne a estar en la teulada de la Conselleria», ha afirmat l'alcalde. Des de la Conselleria asseguren que no existix cap problema a escometre el projecte del CEAM i Centre de Dia del Port de Sagunt, donen la seguretat que eixa obra s'emportarà en els termes que s'explicite dins d’eixe projecte i comptarà amb el finançament necessari, una part ja inclosa en el pressupost de 2020.

El regidor d'Urbanisme, Quico Fernández, quant al cost de la redacció del projecte, ha assegurat que «es pot negociar i ja he parlat amb el director general per a intentar que la Conselleria assumisca el cost, fins i tot poden aparéixer fons també de la Diputació com ha passat amb altres projectes, però sens dubte és un projecte especial que està compromés i assegurat, parlem d'una infraestructura de Serveis Socials com no s'ha fet en tot el País Valencià». A més, Fernández ha afirmat que això «part de la pròpia comunitat usuària que han reclamat un CEAM i ho volien en l'Economat, i nosaltres consideràrem que era el lloc adequat per a rehabilitar el patrimoni i donar solució a este servei que està obsolet per la seua dimensió i ubicació actuals».

Per part del procediment a seguir sol·licitat per la Conselleria, Fernández ha recordat que el model de procediment «és com el del Pla Edificant, en el qual nosaltres som els responsables del projecte de l'IES núm. 5, som nosaltres els qui hem licitat el projecte i els qui el controlem i, quan arriben els recursos, es construirà, esperem que prompte. Sens dubte, ara hem de treballar perquè el projecte del CEAM siga licitat al més prompte possible».

Quant a terminis, Darío Moreno ha assegurat que la redacció del projecte s'allargarà fins al primer trimestre de 2020. «Ara hem de veure la disponibilitat pressupostària perquè açò no estava previst. Una vegada la tinguem, cal licitar eixe projecte i després, a l'ésser un bé amb unes característiques molt específiques pot retardar-se una mica. No parlem de construir de nova planta un edifici que oferix major llibertat, sinó de restaurar una de les nostres joies arquitectòniques del patrimoni industrial. En principi en 3 o 4 mesos podríem tindre-ho però potser s'allargue pel condicionant específic de l'edifici. El que pretenem és que no hi haja cap mena d'obstacle ni problema més en la fase de la licitació de l'obra, que totes les parts anem a una i a partir d'ara el projecte seguisca cap avant. I esperem que l'Economat siga una realitat en esta legislatura», ha destacat l'alcalde.

Moreno ha assegurat que esta decisió pot ser perque hi ha hagut «diversos problemes amb la Conselleria amb el CEAM de Sagunt, precisament per interpretació de la normativa local que ells consideraven complia amb uns determinats termes i els nostres funcionaris entenien que això no es donava així, alguna cosa que ha impedit poder tindre finalitzada esta infraestructura abans. Per tant, tenint en compte la problemàtica que han trobat amb el CEAM de Sagunt, precisament el que vol la Conselleria és tindre esta infraestructura tan prompte com siga possible i eixe és un objectiu que compartim».

Pujar