13 d’agost de 2020 13/8/20

L'Associació Cultural del Barri Obrer no ha presentat sol·licitud per a la subvenció ni el projecte de festes

  • Segons marca la llei, per tramitar les subvencions i les sol·licituds de festes les associacions han de disposar del certificat electrònic i realitzar el tràmit telemàticament

La delegada de Festes i Cultura Popular, Asun Moll ha lamentat la situació en la qual es troba l'Associació Cultural del Barri Obrer respecte a les seues festes d'enguany. La regidora ha manifestat que “el departament de Festes es troba amb les mans lligades, ja que no pot concedir una subvenció que l'organització veïnal no ha sol·licitat, ni ha presentat el projecte de festa”.

La tardor passada, des del departament de Festes es va comunicar a totes les associacions que, segons marca la llei, per a tramitar les subvencions i les sol·licituds de festes, necessitaven que es realitzara mitjançant la plataforma electrònica, per a la qual cosa era necessari disposar del certificat electrònic de cada associació. La regidora ha afegit que l'Ajuntament va publicitar esta situació en els mitjans de comunicació.

La regidora també ha informat que davant la publicació de la notícia en els mitjans de comunicació, s'ha posat en contacte amb la presidenta de l'associació qui li ha explicat els problemes que han tingut per a tramitar la targeta electrònica “i que han vist que no tenen temps suficient per a tindre el certificat electrònic”. Moll també ha afegit que “l'única manera és rebent una sol·licitud a través de la plataforma electrònica, que és una norma que s'ha de complir, i no és falta de voluntat del departament de Festes, sinó que qualsevol associació que necessite qualsevol activitat de l'Ajuntament ha de seguir este procediment electrònic”.

Pujar