elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Sagunt participa en les jornades 'Nuevos viejos puertos' de València

L'alcalde de Sagunt participa en les jornades 'Nuevos viejos puertos' de València
    MÉS FOTOS
    L'alcalde de Sagunt participa en les jornades 'Nuevos viejos puertos' de València - (foto 2)

    L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha participat este matí en les jornades "Nous vells ports: El valor públic i productiu dels Ports Històrics" organitzades per la Marina de València, les quals han començat hui amb diverses conferències i s'allarguen fins demà. L'objectiu d'estes jornades és reflexionar sobre els reptes als quals s'enfronten aquells ports que tracten d'integrar-se a les ciutats de manera positiva.

    A més de representants de l'Autoritat Portuària de València (APV), del port de Sagunt i de Gandia, també han assistit representants de ports d'altres llocs com les Palmes, Barcelona, la Corunya o Hamburg, entre altres.

    Quico Fernández ha participat en l'obertura de les jornades parlant del que és el port més antic del país, amb més de 2.600 anys d'antiguitat, com és el port de Sagunt, i el que considera un dels motors del territori valencià i de l'estat espanyol durant moltes dècades donada la seua situació estratègica que l'ha fet accessible a la resta del món. En este sentit, Fernández ha destacat un dels aspectes que considera més importants del port, com és la seua productivitat i el seu factor com a motor econòmic. "En estos últims tres anys el paper del port de Sagunt i de l'APV en el desenvolupament de la ciutat ha sigut clau; ho ha sigut per a projectes com Parc Sagunt, i és que esta és una de les potencialitats de la ciutat, que disposa de molts milions de metres quadrats situats al costat del port. El port és fonamental com motor econòmic de la ciutat i del port industrial i logístic, per això per a nosaltres el fet de col·laborar en tot allò que supose facilitar la connectivitat del port, amb accessos ferroviaris i terrestres, és col·laborar en el desenvolupament de la nostra economia i en la generació de riquesa i ocupació", ha assegurat l'alcalde.

    D'altra banda, Fernández ha destacat el conveni signat entre l'APV i l'Ajuntament de Sagunt per a obrir el port a la ciutat; "el que farem és que el port estiga obert pel nord i que connecte amb el passeig marítim, amb la platja, i que tot el moll nord es convertisca en una àrea pública perquè la gent puga passejar i tindre serveis, i prolongar-ho amb un element molt singular com és el Pantalà. En eixe sentit, en el conveni hi ha una partida important perquè este Pantalà siga integrat i connectat amb el moll nord i amb la resta del nostre patrimoni industrial, especialment amb una gran nau, l'Alt Forn, etc".

    "Tenim este gran repte d'obrir el port a la ciutat en les millors condicions possibles i que, a més generen una activitat econòmica complementària, a part de la portuària, que té a veure amb el turisme i els nous àmbits del desenvolupament de les ciutats", continua Quico Fernández, qui fa una valoració molt positiva d'esta etapa de grans esforços i sinergies entre tots els ports amb l'APV, i considera que "és de la cooperació i de la col·laboració d'on es trauen grans fites en benefici de la societat".

    En esta mateixa línia, el president de l'APV, Aurelio Martínez, ha destacat la importància del port de Sagunt com el primer port documentat en la península; "el seu impacte ha sigut fonamental en la història del nostre país i del Mediterrani", i també ha valorat algunes de les millores que s'han aconseguit en estos últims anys, com és la signatura del nou conveni que permetrà posar més espais per a ús ciutadà, millorar el passeig i recuperar el Pantalà, a més de les millores en l'accés ferroviari, la promoció de Parc Sagunt, l'adjudicació de parcel·les com la de Tempe, i el desenvolupament de Parc Sagunt II, entre d'altres.

    Pujar