20 de gener de 2021 20/1/21

L'alcalde de Sagunt informa del pagament de l'Ajuntament de 3,5 milions a la Societat Anònima de Gestió

  • A causa de la difusió de notícies sobre la situació financera de la SAG, Darío Moreno i Roberto Rovira han assegurat que els treballadors han cobrat regularment i el continuaran fent

L'alcalde de Sagunt i president de la SAG, Darío Moreno, ha explicat hui en roda de premsa la situació dels pagaments municipals a la Societat Anònima de Gestió (SAG), a causa de la publicació d'informacions que han generat «nerviosisme i incertesa en una situació de crisi respecte a treballadors i treballadores de la SAG». De fet, segons ha afirmat hui mateix l'Ajuntament de Sagunt ha pagat 3’5 milions a esta empresa pública municipal.

Moreno ha assegurat que la plantilla de la SAG «ha estat cobrant regularment i continuarà cobrant les seues nòmines regularment, no hi ha cap mena de perill». Este aclariment es deu a un canvi comptable administratiu amb l'empresa pública, un canvi de criteri per part del departament econòmic d'Intervenció que ha portat al fet que, durant uns mesos, «s'haja treballat en pro d'eixa modificació per a millorar el sistema, és un canvi de com es feien les coses habitualment, però en cap moment s'ha emportat al límit a l'empresa», ha afirmat l'alcalde, a més «haurem de declarar a la SAG com mig propi en un Ple».

«En tot moment, s'ha donat part a la direcció de la SAG i s'entenia que la situació estava sota control», ha assegurat Moreno. A més, ha destacat la transparència del govern municipal, ja que «està més que disposat a donar tots els aclariments». Per este motiu, com a president de la SAG «convocaré un Consell d'administració per a donar totes les explicacions a causa de la situació que s'ha generat, malgrat ser una situació de la qual s'ha informat el gerent de la SAG i que se sabia que es resoldria al maig, seguint els plans previstos malgrat un xicotet retard per la marxa de l'interventor». Quant a la pòlissa d'assegurances de crèdit, Moreno ha assegurat «quan no es gaudix de liquiditat, la pòlissa està per a això precisament, és una cosa habitual que s'ha fet en altres situacions, però cal evitar l'alarmisme, és una situació que està resolta».

En este sentit, amb relació a alguns comunicats emesos per part d'alguns partits de l'Oposició i publicats, l'alcalde ha fet una anomenada «a la calma i a la sensatesa i que es consulten bé les dades i el full de ruta de l'Equip de Govern d'este canvi administratiu abans de llançar missatges infundats i generant alarmisme i confusió en els treballadors i treballadores de la SAG». Moreno també ha informat que prèviament en la Comissió Informativa d'Hisenda l'Equip de Govern va oferir informació sobre la situació als grups polítics.

Finalment, Moreno ha destacat «el pagament de 3,5 milions d'euros a la SAG que s'ha produït hui en eixa línia de canvi de procediment. Este és un canvi de model que portarà mesos, però és en l'àmbit administratiu i de les nostres relacions amb la SAG».

D'altra banda, el regidor i conseller delegat de la SAG, Roberto Rovira, ha explicat que des de la modificació de la Llei de Contractes del Sector Públic existixen diversos requisits legals que l'Ajuntament ha de posar en marxa, havent de declarar la SAG com contempla la llei mig propi de l'Ajuntament de Sagunt, així com que la SAG va aprovar la seua modificació estatutària i que ha facilitat a l'Ajuntament tota la informació i documentació necessària per a adaptar-se a la nova normativa, «sent els consellers del Consell d'Administració de la SAG coneixedors de tot això». Per tant, ha volgut deixar clar que «el funcionament de l'estructura empresarial de la SAG ha funcionat i funciona adaptant-se als canvis legislatius en matèria d'empreses públiques».

A més, Rovira ha insistit que «els i les treballadores de la SAG percebran la seua nòmina, la qual no s'ha deixat de pagar en cap moment» i que «s'està treballant en una solució des de fa mesos per a garantir, no sols el futur immediat que està garantit, sinó el futur de l'empresa pública a llarg termini».

«La pòlissa de crèdit de la SAG no és la primera vegada que s'utilitza i tampoc és la primera vegada que la SAG té tensions de Tresoreria, cosa que els consellers haurien de saber. També en la Comissió Informativa d'Hisenda es va preguntar si s'anaven a pagar les nòmines dels treballadors i es va dir que sí, que el problema de liquiditat estava resolt. I, a més, la direcció de l'empresa es reunix amb els comités d'empresa on dóna compte als treballadors i treballadores, i, per part de l'Ajuntament, si es requerix informació s'informa immediatament els comités», destaca el regidor.

Roberto Rovira també ha volgut afegir que, des de l'Equip de Govern, existix una aposta ferma per l'empresa pública SAG, exemple d'això és que s'ha impulsat la futura nova seu, la qual cosa «suposa un repte i respon a una demanda històrica». Finalment, ha declarat que es continuarà treballant per a millorar els serveis oferits per la SAG i «generant els vímets perquè siga un instrument eficaç en la creació empre de qualitat que repercutisca en la ciutadania».

Pujar