elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde reivindica la reforma de l'Estatut Valencià i la recuperació del Dret Civil Valencià en el Congrés dels Diputats

L'alcalde reivindica la reforma de l'Estatut Valencià i la recuperació del Dret Civil Valencià en el Congrés dels Diputats

    L'Alcalde de Sagunt i Vicepresident de la FVMP ha participat hui al Congrés dels Diputats, convidat per l'Associació de Juristes Valencians, en un acte de reivindicació per a la recuperació del Dret Civil Valencià, en el marc dels tràmits parlamentaris de reforma de l'Estatut.

    Esta setmana s'està debatent en el congrés dels Diputats la reforma de l'Estatut Valencià perquè, segons l'alcalde, "és un estatut que ja no s'ajusta a les necessitats dels valencians, ni al context del segle XXI". Així, l'Associació de Juristes Valencians reclama que hi haja una inclusió del dret civil valencià, com tenen altres comunitats autònomes, doncs "forma part de la nostra història, tradició i identitat", ha afegit Fernández.

    L'alcalde ha insistit en qué "ja és hora de recuperar de manera real el nostre autogovern en termes d'igualtat amb les autonomies de primera divisió. Cal assumir el màxim nombre de competències, resoldre el gravíssim problema del finançament i recuperar el nostre dret civil. És de justícia reclamar la igualtat i la recuperació del que se'ns va llevar per la força".

    Pujar