elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt i la unitat de Turisme Cultural de la Comunitat Valenciana presenten a les associacions comarcals del sector la Ruta del Greal

L'Ajuntament de Sagunt i la unitat de Turisme Cultural de la Comunitat Valenciana presenten a les associacions comarcals del sector la Ruta del Greal
  • En una reunió celebrada en el Museu de la Via del Pòrtic es van donar a conéixer les diverses iniciatives i activitats d'este camí així com els múltiples avantatges d'adherir-se al projecte

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt i la unitat de Turisme Cultural de la Comunitat Valenciana presenten a les associacions comarcals del sector la Ruta del Greal - (foto 2)

La Regidoria de Turisme, en col·laboració amb la unitat de Turisme de la Comunitat Valenciana i Creaturisme, va presentar ahir a les associacions d'empresaris del Camp de Morvedre relacionades amb l'activitat turística la Ruta del Sant Greal, un camí que passa per Sagunt i per altres municipis de la comarca com Estivella, Gilet o Torres Torres.

En una reunió celebrada en el Museu de la Via del Pòrtic es va presentar la iniciativa als representants d'estes entitats del sector i se'ls va convidar a adherir-se, ja que són part fonamental del camí. Així, se'ls va indicar que poden col·laborar en els projectes desenvolupats per la Delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt i per Turisme Comunitat Valenciana, generar activitats conjuntes amb el suport promocional de la Ruta del Sant Greal i també beneficiar-se de l'ús de la marca.

La regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, va presidir la taula, en la qual també van participar la cap de la unitat de Turisme Cultural de la Comunitat Valenciana, María Ruiz Arévalo, i la secretària tècnica de Creaturisme. Estos dos organismes són els que implementen les actuacions previstes en la Ruta.

Natalia Antonino va anunciar el «compromís» de l'àrea que dirigeix que «des de l'administració es recolzaran totes estes accions que suposen un producte turístic més amb els quals compta el municipi i la comarca», i va destacar la importància de «la implicació del sector empresarial, associatiu i festiu per a realitzar les accions que es proposen» a fi última de «donar un nou impuls a la Ruta del Greal».

A més de donar a conéixer la Ruta, en la qual l'Ajuntament de Sagunt ja treballa des de fa dos anys, i entorn de la qual s'han generat una sèrie de productes turístics com ara visites teatralitzades, Turisme va presentar les iniciatives i activitats previstes.

María Ruiz, per la seua part, va comentar que «és fonamental la implicació de les empreses i associacions, per a dotar de serveis a la Ruta, que és, a més a més, totalment vertebradora en el territori i una aposta il·lusionant en el desenvolupament de la qual es treballarà». D'igual manera va recordar que este 2021 és Any Jubilar de la relíquia, cosa que «contribuirà a la difusió de la Ruta».

Per part de la Secretaria Tècnica de Creaturisme es va parlar de les diferents etapes del recorregut, que en breu es publicaran en un fullet que inclourà la seua descripció així com el principi i final de cadascuna d'elles. D'altra banda, una sèrie de murals de gran format recorreran els carrers dels principals centres turístics de la Ruta del Sant Greal amb una temàtica relacionada amb el Sant Calze. Així mateix s'habilitaran punts de segellament i un passaport en les localitats que siguen principi i final de cada etapa del camí.

Pujar