elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt i SECOT signen el conveni per a la creació de l'Aula d'Emprenedoria

L'Ajuntament de Sagunt i SECOT signen el conveni per a la creació de l'Aula d'Emprenedoria
  • Es tracta d'un espai d'aprenentatge obert en el qual captar talent i provar nous productes i servicis amb usuaris i usuàries reals, així com generar projectes innovadors

L'Ajuntament de Sagunt i l'associació Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica de València (SECOT) han signat este matí el conveni de col·laboració per a la creació de l'Aula d'Emprenedoria de ‘Secot-Sagunt’, l'objectiu de la qual és generar un espai d'aprenentatge obert a partir d'iniciatives d'emprenedoria innovadores. A més, este projecte dona suport a una formació transformadora i connectada amb l'entorn productiu i territorial. En l'acte han participat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la delegada de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sagunt, María José Carrera; el president de Secot València, Francisco Manuel Pelegrí de la Peña i el responsable de l'Oficina Secot Sagunt, Juan Carlos López.

Este conveni, gestionat pel departament de Promoció Econòmica i Industrial, pretén impulsar la ciutat de Sagunt com un espai d'aprenentatge obert en el qual captar talent i provar nous productes i servicis amb usuaris i usuàries reals, així com generar projectes innovadors en els quals es connecten persones innovadores i professionals amb les empreses i institucions. A més, el conveni té com a objectiu fomentar eixe esperit innovador mitjançant actuacions d'estudi, formació i difusió.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, assegura que esta és una aliança important perquè «el que pretén SECOT és utilitzar eixe coneixement i experiència que acumulen les persones jubilades i posar-les a la disposició d'altres persones que tal vegada no tenen els recursos com per a poder contractar serveis d'assessoria privats. Precisament pensant en eixos aspectes d'innovació i d'aprofitar el talent existent a la nostra comarca, l'Ajuntament ha optat per signar este conveni per a treballar conjuntament, utilitzant els recursos que té l'Ajuntament i el personal de SECOT, per a ajudar en la mesura que siga possible a tots eixos emprenedors i emprenedores que volen tirar avant els seus negocis, però que necessiten d'un suport extern, que els guie perquè el seu projecte siga un èxit».

D'altra banda, tal com s'exposa en la part argumentativa del conveni, este acord ve motivat a causa que l'emprenedoria permet afrontar nous reptes amb els quals es constituix «un important motor de creixement econòmic i creació d'ocupació, fent que l'economia siga més competitiva i innovadora».

Així mateix, mitjançant la col·laboració entre l'Ajuntament de Sagunt i SECOT València es pretén millorar l'eficiència de la gestió pública, amb la utilització conjunta de mitjans i servicis públics i privats, a més de cooperar per a contribuir a la realització d'activitats d'utilitat pública. El conveni no comporta cost per a cap de les parts que el subscriuen i té una vigència d'un any, prorrogable fins a 4 anys.

«En eixa línia traçarem programes i projectes, que ens ajuden entre tots a generar un ambient procliu a la innovació i a l'emprenedoria i que, sobretot, genere riquesa d'una forma o altra. Hem d'estar del costat d'eixes persones valentes que volen tirar avant un negoci i en eixa línia va la signatura d'este conveni», assegura Moreno.

Pujar