elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt presenta la programació infantil de Nadal amb una àmplia agenda cultural i lúdica

L'Ajuntament de Sagunt presenta la programació infantil de Nadal amb una àmplia agenda cultural i lúdica
  • Les activitats estan protagonitzades per la Fira de Nadal, Escape Room, actes de benvinguda als Reis d’Orient, espectacles, cinema, Esplai Nadal, visita dels patges i el Mercat de Nadal, entre d’altres

  • Enguany es cancel·la la cavalcada dels Reis d’Orient a causa de la situació sanitària

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt presenta la programació infantil de Nadal amb una àmplia agenda cultural i lúdica - (foto 2)
L'Ajuntament de Sagunt presenta la programació infantil de Nadal amb una àmplia agenda cultural i lúdica - (foto 3)

L'Ajuntament de Sagunt, mitjançant la coordinació de les regidories de Joventut i Infància, Cultura i Alcaldia, ha organitzat per a estes festes de Nadal diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els dies, dirigides a les i els més xicotets del municipi. La programació infantil està protagonitzada per la Fira de Nadal, un Escape Room, actes de benvinguda als Reis d’Orient, espectacles, cinema, Esplai Nadal, la visita dels patges i el Mercat de Nadal, entre d’altres.

L'agenda de la programació infantil comença el 23 i 24 de desembre amb la Fira de Nadal 2021 en el CEIP Cronista Chabret, que comptarà amb activitats com un rocòdrom amb tirolina, un circuit de bicicletes, un camp multiesport, tir amb arc, futbol billar, castell inflable, zona Play, zona RV i zona de tallers, entre d’altres. Les inscripcions es poden realitzar a través d'este enllaç.

A causa de la normativa i la situació sanitària, enguany també s'ha decidit cancel·lar la tradicional cavalcada dels Reis d’Orient, és per això que enguany es realitzaran dos actes de benvinguda als Reis d’Orient el 5 de gener a les 10.30 hores. D'una banda, serà el Concert Pop’s Corn i la recepció als Reis en el Teatre Romà i, d'altra banda, a la mateixa hora al Port Marítim serà el torn del Concert Glubs Mand i la recepció als Reis d'Orient. Eixe mateix dia a la vesprada a les 18.00 hores en el Centre Cultural Mario Monreal serà el torn de l'espectacle Sherlock Holmes y El Cuadro Mágico; Beatles For Kids a l'Auditori Joaquín Rodrigo; Gigatron Concert heavy per a gent menuda en el Casal Jove i, finalment, Màgia i Rialles amb Darío Piera a la Casa Municipal de Cultura.

Tal com ha explicat el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, «enguany la normativa que va eixir el 8 d'octubre no donava peu a fer cavalcades com estem acostumats i les últimes xifres no conviden a l'optimisme, amb la qual cosa hem decidit apostar per un model similar al de l'any passat, actes en estàtic, llocs tancats i control d'aforament. Com a novetat, enguany hem incorporat dos grans actes al matí, que és la recepció als Reis Mags, a més de quatre espectacles a la vesprada».

A més, enguany es realitzaran visites dels patges reals als domicilis perquè tots els xiquets i xiquetes tinguen l'oportunitat d'entregar la seua carta i puguen continuar vivint la màgia del Nadal. Es tracta de la campanya ‘Prepara la teua carta’, que organitza Alcaldia, i en la qual es visitaran tots els domicilis del municipi en els quals hi ha empadronats xiquets i xiquetes, 5.300 habitatges aproximadament. L'activitat compta amb 30 patges reals i les visites es realitzaran entre el 23 de desembre i el 5 de gener.

El 23 de desembre els patges passaran de 17.00 a 21.00 hores i el 24 de desembre de 9.00 a 13.00. Del 27 de desembre al 29 de desembre serà de 17.00 a 21.00 hores, i els dies 30,31, 3 i 4 serà la segona ronda, per a totes aquelles persones que en els dies inicials no hagen pogut coincidir amb els patges en el domicili. Es publicarà pròximament els dies en què els patges visitaran cada barri per a poder tindre una previsió. En cas d'incidència, dubte o alguna petició sobre horaris o dies de visita, es pot enviar un correu a pajes2022sagunto@gmail.com

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que «per part de l'Ajuntament hem tractat de tornar a posar damunt de la taula una programació segura, que aposta per la cultura, però sobretot pensant que els més xicotets i les més xicotetes gaudisquen d'estos dies de Nadal de la millor forma possible. Hi ha activitats perquè pràcticament tots els dies les famílies tinguen llocs als quals acudir i una oferta variada cada dia perquè tothom puga tindre la seua oportunitat de viure l'experiència que vulga».

D'altra banda, l’Escape Room Infantil La Casa del Grinch tindrà lloc el 23 de desembre en el Casal Jove. Esta activitat està dirigida a xiquetes i xiquets de 4 a 12 anys i les inscripcions es poden realitzar clickant este enllaç.

En este sentit, els espectacles de Nadal comencen el 27 de desembre amb el musical Amigo Frankie en el Centre Cultural Mario Monreal i el 28 de desembre Flipa! Grup Ramonets en Concert a l'Auditori Joaquín Rodrigo, així com el 29 de desembre serà el torn del musical de Pinotxo, un Musical d’Aventures a la Casa Municipal de Cultura. A més, el Casal Jove acollirà el mateix dia Ombres de Paper, el 3 de gener Tinc una sirena al saló i el 4 de gener Cabaret Circo.

La regidora de Cultura, Asun Moll, ha indicat que «en la mateixa línia de l'any passat i este, que és la cultura és segura, hem continuat amb els mateixos espectacles de Nadal i enguany amb el 100% de l'aforament. Les activitats seran en espais tancats, però està demostrat que en aquests espais culturals on no es lleva la màscara en cap moment, no hi ha hagut cap brot. Hem fet un volt a la programació i enguany tindrem molts espectacles musicals».

Quant a la programació de cinema infantil, a les 11.30 hores en el Casal Jove es projectarà el 28 de desembre Trolls 2 (en valencià) i el 3 de gener Mina y el mundo de los sueños. D'altra banda, a la mateixa hora en el Centre Cultural Mario Monreal es projectarà el 30 de desembre El niño que pudo ser rey (2019) i el 4 de gener Zag i els doctors voladors (en valencià).

Així mateix, Guillermo Sampedro, ha assenyalat que «enguany s'oferix un espectacle cada dia de Nadal, i això se suma a altres accions com els esplais, el mercat i la Fira de Nadal, que és un afegit a tota la programació. L'agenda es realitza convertint tots els espais en espais segurs i controlats en els quals es compliran totes les mesures preventives de la Covid. Són espectacles molt atractius i variats».

Les invitacions per als espectacles, els actes de benvinguda dels Reis Mags i el cinema són gratuïtes i estaran disponibles en https://www.servientradas.com/index.html a partir del dimarts 21 de desembre. En este sentit, Asun Moll ha demanat «un ús responsable d'estes entrades» i ha explicat que per persona es podrà traure un màxim de quatre entrades, així com que les butaques que a les sis en punt no estiguen ocupades, podran ser ocupades per la gent que s'acoste sense entrada.

A més, la programació infantil també acull Esplai Nadal, organitzat per Joventut i Infància, dirigit a tres grups d'edat diferents, que serà de 3 a 6 anys, de 7 a 9 anys i de 10 a 12 anys. Les activitats d'esta iniciativa, que torna als col·legis en esta ocasió, es desenvoluparan en el CEIP Cronista Chabret de Sagunt i el CEIP Mediterrani els dies 23, 24, 27, 28 29 30 i 31 de desembre, així com els dies 3 i 4 de gener de 2022 en horari de matí des de les 10.00 fins a les 13.30 hores.

L'agenda també oferix als i les xiquetes el Mercat de Nadal, que estarà a Sagunt del 17 al 26 de desembre en la plaça Cronista Chabret i al Port de Sagunt del 30 de desembre al 6 de gener en l'avinguda Doctor Fleming, organitzat per la delegació de Comerç i Mercats.

Enguany com a novetat, des del departament de Joventut s'ha incorporat una taula de treball, on els propis grups de dinamització dels xiquets i xiquetes han pogut proposar i decidir algunes de les activitats, com per exemple el mercat ambulant solidari.

Pujar