12 d’agost de 2020 12/8/20

L'Ajuntament de Sagunt prepara noves mesures de seguretat per a les fases de desescalada i suspén la taxa de terrasses d'enguany

L'Ajuntament de Sagunt prepara noves mesures de seguretat per a les fases de desescalada i suspén la taxa de terrasses d'enguany - (foto 1)
  • A més, s'ha informat de la imminent reobertura d'algunes dependències municipals extremant les mesures de seguretat i de l'ajornament del mercat exterior d'este dissabte

L'Ajuntament de Sagunt prepara noves mesures de seguretat per a les fases de desescalada i ha anunciat que suspendrà la taxa d'ocupació de via publica per terrasses durant el que queda d'enguany. Així ho ha informat este matí en roda de premsa l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, enumerant les diferents fases anunciades pel Govern central i la seua aplicació en el municipi.

En primer lloc, ha tractat l'assumpte de les fases de desescalada començant per la Fase 0, l'actual, amb la qual a partir del pròxim dilluns 4 de maig es podrà acudir a negocis amb cita prèvia. «La ciutadania podrà acudir a bars i restaurants a recollir menjar per a portar», ha assegurat Moreno, a més de recordar la plataforma Morvedre a Casa «apadrinada per l'Ajuntament i posada a la disposició de tots els negocis de la ciutat com una eina bàsica perquè pogueren continuar tenint activitat prestant els seus serveis d'acord amb la legalitat».

Per a la Fase 1, està previst que les terrasses puguen obrir amb un aforament limitat del 30%, per la qual cosa després de realitzar anàlisis tècniques i jurídiques «En l'Equip de Govern hem decidit suspendre la taxa de terrasses per al que queda d'any 2020 amb l'objectiu de facilitar en la mesura que siga possible la vida a estos negocis i sensibilitzar-nos amb esta situació d'incertesa. L'últim que volem és generar maldecaps als nostres xicotets comerços, especialment l'hostaleria», ha afirmat l'alcalde, a més d'assegurar que esta iniciativa compta amb el suport de tots els partits polítics de la Corporació i dels agents socials i s'aprovarà en la sessió plenària d'esta vesprada. La devolució proporcional de les taxes que ja s'han cobrat dels períodes que no s'han pogut utilitzar per la situació d'alarma es continuarà retornant d'ofici, és a dir, les persones o empreses afectades no han de realitzar cap tràmit.

Un altre dels plantejaments que implica la Fase 1 és la reobertura d'algunes dependències municipals, que comptarà amb mesures de seguretat sanitàries assegurades pel Departament de Riscos Laborals, amb la instal·lació de mampares per a llocs de contacte amb el públic, la disponibilitat de gels hidroalcohòlics, guants, cartells informatius amb la normativa, així com marques en el sòl i distanciaments. «Seguim en una bona tendència, però el reinici del treball s'ha de dur a terme en estrictes condicions de seguretat que eviten un repunt i així poder passar de fases i anar recuperant la normalitat», ha assegurat el primer edil.

Quant a l'increment de gent als carrers que suposa la Fase 1, el Departament de Mobilitat planteja «una mesura innovadora», que consistix en l'establiment d'unes voreres de pujada i unes de baixada «pintant en el sòl unes fletxes marcant l'adreça que les persones han de seguir, evitant parar-se a parlar i obstaculitzar el pas. Tot això va en la línia de garantir tranquil·litat en transitar els carrers» ha destacat Moreno. En este sentit, no hi haurà una ordenança reguladora que obligue i sancione a la població, sinó recomanacions per a minimitzar els contagis. Estes actuacions es realitzaran en l'avinguda 9 d’Octubre, Hispanitat, Camp de Morvedre, Camí Real i Doctor Pals.

L'Ajuntament ha aprovat el pagament de 660.000 euros als seus proveïdors

En tema econòmic, Moreno ha assegurat que gràcies a la voluntat de l'Ajuntament d'injectar liquiditat en el teixit empresarial amb el pagament de factures en el menor temps possible «hui hem aprovat en la Junta de Govern pagaments superiors a 550.000 euros i en el Ple d'esta vesprada aprovarem el reconeixement de crèdits de més de 110.000 euros, per tant només en el dia de hui aprovarem al voltant de 600.000 euros, una mostra més de la preocupació d'injectar liquiditat en temps rècord a empreses que ens presten serveis perquè nosaltres al seu torn puguem prestar els nostres serveis públics».

Totes aquestes mesures, s'han traslladat al Comité Econòmic i Social (CES) i després de tres dies d'anàlisis tècniques per a la celebració del mercat exterior de Port de Sagunt d'este pròxim dissabte, s'ha decidit que «encara no estem en disposició de poder celebrar este mercat i el pròxim que se celebrarà serà el del dimecres a Sagunt», ha afirmat Moreno. Esta decisió es deu al fet que les i els venedors han de disposar de mesures de seguretat extra com ara màscares, guants i contenidors d'obertura amb pedal per a evitar contagis. «Això requerix d'una infraestructura i volem assegurar la seguretat de tots, facilitant a venedors una mica més de temps perquè puguen tindre estos elements de seguretat», ha afegit.

Activitats mediambientals des de casa i iniciatives per a infància i joventut

Quant a contingut i iniciatives online durant este confinament, Medi Ambient, a través del conveni amb Acció Ecologista-Agró proposa una sèrie d'activitats sobre educació mediambiental i per a conéixer els paratges naturals a través del seu Facebook @colla.verda. En este enllaç es pot consultar tota la programació proposada: http://www.aytosagunto.es/es-va/Actualidad/Pagines/Sagunto-Acci%C3%B3-Ecologista-Agr%C3%B3-apuestan-por-educaci%C3%B3n-ambiental-en-l%C3%ADnea-durante-confinamiento-COVID-19.aspx

La Regidoria de Joventut i Infància proposa nous concursos i activitats, en este cas de fotografia. Per a la infància de 8 a 12 anys, demanen que realitzen fotos artístiques i creatives que es compartiran amb el Facebook de DinaKids Consell. El termini per a enviar-les és del 30 d'abril al 8 de maig i el termini de votació del 8 al 14 de maig. El divendres 15 es publicarà la foto amb més likes i animen a la gent a compartir les fotos utilitzant les etiquetes #SomDinaKids #Conselld’Infància #CasalAmbTuACasa #CasalContigoEnCasa o enviar la foto a consejodelainfanciasagunto@gmail.com. A més, als menors de 14 anys que poden eixir de casa se'ls convida a compartir fotos de la seua experiència a hrjovesagunt@hotmail.com i etiquetar en Instagram a @hrjovesagunt.

Donacions de sang el 8 i el 26 de maig

D'altra banda, s'han programat dos donacions de sang. La primera serà a Sagunt el divendres 8 de maig, de 17.00 a 20.30 hores en el CEIP Cronista Chabret i la segona al Port de Sagunt el dimarts 26 de maig, de 17.00 a 20.30 hores en el CEIP Mediterrani.

I, quant a denúncies interposades per Policia Local, el dilluns es van posar 3, el dimarts 2 i el dimecres 5, la qual cosa demostra que «en general la ciutadania està tenint un comportament responsable», ha assegurat l'alcalde i, a més, ha informat que per a este pont de l'1 de maig «hi haurà un reforç policial per a evitar desplaçaments i s'incrementarà també la vigilància a les platges».

El regidor de l'Equip de Govern, Quico Fernández, ha recordat que la major part de la normativa que regula la seguretat «no és una competència de l'Ajuntament, no podem modificar el que les autoritats estatals i autonòmiques determinen», a causa del gran nombre de preguntes que realitza la població. Quant a les delegacions de Fernández, ha destacat la gran faena que s'està realitzant des del departament i ha agraït les mesures de Conselleria en temes d'habitatge. A més, ha recordat la situació del període d'escolarització, que continua tancat, però sol·licita a la ciutadania «que estiga atenta als anuncis oficials» i fa una crida a la responsabilitat davant les imminents eixides de la ciutadania als carrers.

Finalment, el regidor de l'Equip de Govern, Roberto Rovira, ha destacat la labor de la SAG pels treballs extraordinaris de desinfecció i neteja que realitzen. «En previsió de l'augment de circulació de persones per zones com el Passeig marítim s'està intensificant la desinfecció», ha assegurat. Rovira ha insistit en alguns comportaments que la ciutadania ha de millorar com «depositar els guants en papereres, introduir el fem en els contenidors, fer-ho en l'horari indicat de 21 a 23 hores i que no es tiren estris, cal esperar que finalitze l'estat d'alarma per a poder recuperar el servei de recollida d'estris tan excel·lent que tenim». Quant a les platges, ha recordat que s'evite l'accés a les dunes amb animals per ser període d'implantació del "chorlitejo patinegro", que està especialment protegit.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar