elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt organitza una sessió formativa sobre Dades Obertes

L'Ajuntament de Sagunt organitza una sessió formativa sobre Dades Obertes
  • A través d'esta formació, es podrà assentar i posar en marxa l'estratègia d'obertura de dades i la dinàmica per la qual es nodrirà el Portal de Dades Obertes que es publicarà en les pròximes dates

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt organitza una sessió formativa sobre Dades Obertes - (foto 2)

Des de la delegació de Transparència de l'Ajuntament de Sagunt s'ha realitzat una jornada de formació dirigida a tots els departaments de l'ajuntament, així com a les entitats que formen part del seu sector instrumental, sobre dades obertes i el seu marc legal, fonts de catàlegs de dades i la seua implementació en l'àmbit local seguint les recomanacions del govern estatal i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

L'activitat formativa va servir com a mitjà per a assentar i posar en marxa l'estratègia d'obertura de dades i la dinàmica per la qual es nodrirà el Portal de Dades Obertes que es publicarà en les pròximes dates.

El delegat de Transparència, José Manuel Tarazona, va agrair l'assistència dels treballadors i treballadores dels diferents departaments de l'ajuntament: «Sabeu que des de fa un temps la legislació cada dia implementa més la transparència en les administracions públiques. Nosaltres, des de fa un temps també, estem prou valorats en alguns rànquings com un ajuntament que treballa bastant la transparència, i és gràcies també al treball dels diferents departaments».

Així, esta activitat forma part del projecte d'implantació d'un Portal de Dades Obertes "Open Data" per a l'Ajuntament de Sagunt que permet la publicació de dades generades per l'Administració Local en format obert en un mateix espai web. L'obertura de dades permet que qualsevol persona o organització puga consultar i/o crear productes o servicis derivats a partir d'ells, la qual cosa suposa tant un estalvi de costos i gestió, com la generació de nous recursos i riquesa.

L'objectiu principal del Portal és facilitar a la ciutadania l'accés lliure i gratuït a les dades públiques perquè els puga utilitzar i reutilitzar per a aprofitar el seu potencial econòmic i social. Al mateix temps, la publicació d'estes dades contribuïx a millorar i reforçar la transparència i la rendició de comptes de l'Ajuntament de Sagunt.

«Jo crec que este portal és molt necessari per a una administració pública i sobretot en l'àmbit municipal, perquè d'esta manera els ciutadans i les ciutadanes valoren que el seu ajuntament és transparent en tots els aspectes» puntualitzava Tarazona.

Per a la posada en marxa d'este projecte l'Ajuntament de Sagunt ha obtingut el finançament conjunt de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana dins de la convocatòria de subvencions destinades en els municipis i entitats locals de la província de València per al foment de la participació ciutadana, la transparència i bon govern.

Pujar