elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt rep l'alumnat dels seus programes formatius

L'Ajuntament de Sagunt rep l'alumnat dels seus programes formatius
  • Este dijous, Darío Moreno, alcalde de Sagunt, al costat de María José Carrera, regidora de Promoció Econòmica i Industrial, han rebut les persones participants en estos programes formatius

L'alumnat pertanyent al Taller d'Ocupació ‘Impulsant Sagunt’ i la Formació Professional per a l'Ocupació ha sigut rebut este dijous en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt per l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera.

Estos dos programes mixtos d'ocupació i formació són desenvolupats per l'Ajuntament de Sagunt i compten amb el finançament de la Generalitat Valenciana a través de Labora, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, l'Ajuntament de Sagunt i el Fons Social Europeu. L'objectiu d'esta formació és millorar la qualificació professional de les persones participants en àrees professionals d’interès estratègic o alta demanda laboral.

En la seua benvinguda, Darío Moreno ha convidat les persones participants «a aprofitar esta valuosa oportunitat i formar-se en camps professionals amb gran potencial com són els serveis turístics i administratius». Així mateix, ha agraït la «gran faena, que és essencial per al nostre municipi» que s'està realitzant des del departament de Promoció Econòmica.

L'alcalde ha explicat que «les administracions públiques sempre intentem afavorir al màxim que els ciutadans i ciutadanes tinguen les habilitats com per a poder tindre un bon lloc de treball, és una cosa bàsica a l'hora que la gent tinga una qualitat de vida, que puga tindre el seu oci i el seu temps, però per a tot això necessita tindre poder adquisitiu i, per a això, necessita tindre un treball». Al que ha afegit: «Ací com a Ajuntament no impartim ni graus d'universitat ni d'FP, però sí que hem de jugar un important paper a l'hora de poder facilitar totes eixes transaccions i oferir eixos cursos complementaris i és formació extra que sí que pot donar l'espenta definitiva perquè hi haja un reciclatge de treballadors o perquè hi haja gent que aconseguisca un primer treball».

Per la seua banda, María José Carrera ha destacat «el paper que tenen estes iniciatives en la promoció del reciclatge professional. En un moment de canvis i noves oportunitats laborals, este tipus de programa oferix a les persones la possibilitat de continuar formant-se i adquirir nous coneixements que milloren la seua ocupabilitat».

El Taller d'Ocupació ‘Impulsant Sagunt’ està desenvolupant l'especialitat de ‘Promoció Turística Local i Informació al Visitant’ formant els seus participants en tasques transversals i en elements clau de la promoció d'espais històrics i turístics del municipi. Esta actuació va començar a finals de 2021 i té prevista la seua conclusió al novembre de 2022.

Per la seua banda, la Formació Professional per a l'Ocupació, està desenvolupant el certificat de professionalitat en ‘Operacions d'Enregistrament i Tractament de Dades i Documentació’. Els seus participants van iniciar la seua formació el 20 de desembre i està prevista la seua finalització el 21 de juny després de la realització de les pràctiques en empresa que actualment duen a terme.

En paraules de María José Carrera, l'Ajuntament aposta fermament per este tipus de programa formatiu ja que «oferix al seu alumnat la possibilitat de formar-se a les aules, però també eixir a empreses i conéixer de primera mà el vessant pràctic dels coneixements teòrics adquirits».

La jornada ha conclòs amb una visita guiada per part de l'alumnat del Taller Ocupació per Ciutat Vella prestant especial atenció a la plaça Major, Casa dels Berenguers i la Jueria.

Pujar