elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt invertix més de 100.000 € en la il·luminació nadalenca per a potenciar el comerç, l'hostaleria i la restauració

  • Comerç i Mercats dobla la quantitat invertida respecte a 2020 i augmenta els emplaçaments i les ornamentacions. La utilització d'una nova tecnologia permetrà reduir el consum i les emissions de CO₂

La delegació de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt ha invertit 104.926 € (IVA inclòs) en la il·luminació nadalenca de les vies públiques del municipi, a fi de potenciar el comerç, l'hostaleria i la restauració de la localitat. Esta quantitat suposa més del doble de l'invertit l'any passat.

L'any passat, el pressupost ascendia a 49.019,30 € i es van instal·lar 129 decorats ornamentals. Amb este nou contracte, s'aconseguix decorar els tres centres urbans del municipi, Sagunt ciutat, Port de Sagunt i Almardà, i s'han decorat un total 56 emplaçaments, instal·lant-se 273 decorats ornamentals, que sumen 1.400 m² i es produirà un consum de tan sols 20kw/h.

La regidora de Comerç i Mercats, Ana María Quesada, ha explicat el que han pretés amb la decoració nadalenca d'enguany: «És cert que ens haguera agradat arribar més enllà perquè tenim un municipi gran i, per tant, potent respecte al comerç. La idea principal era anar ampliant zones comercials i si la nostra ciutat creix, la nostra decoració nadalenca ha de créixer amb ella».

L'inici de l'enllumenat començarà hui, 7 de desembre, a les 17.30 hores i s'apagarà el 7 de gener de 2022. Les llums s'activaran tots els dies des de les 17.30 hores fins a la 1 del matí. No obstant això, l'Ajuntament de Sagunt inaugurarà el decorat nadalenc divendres que ve, 10 de desembre, a les 18.30 hores. Els xiquets de la coral del col·legi Sant Vicent Ferrer de Sagunt juntament amb la Unió Musical Portenya seran els encarregats de posar música a l'acte a partir de repertori variat de nadales i música clàssica popular.

Enguany s’ha apostat per il·luminar els carrers i places de la ciutat amb decoracions modernes, innovadores i eco responsables en color blanc càlid, a penes esguitat per verd nadalenc (garlanda) i blanc pur com a contrast.

«El que busquem és que siga una decoració més actual. Busquem donar-li potència a les zones comercials del nostre municipi i portar de nou la llum i omplir amb més de vida els carrers i als nostres comerços», ha puntualitzat la regidora.

L'empresa Blachere Iluminaciones España S.A. ha sigut l'adjudicatària del concurs públic després de la seua licitació, i l'encarregada de realitzar la instal·lació elèctrica de l'enllumenat nadalenc en esta ocasió.

La regidora ha comentat més novetats sobre la decoració: «Encara que l'any passat, des d'Alcaldia, també es va fer una xicoteta decoració en l'Avinguda del Mediterrani, enguany volem donar-li més presència a la decoració nadalenca en l'Avinguda Alfredo Simón o en l'Avinguda Montíber, per exemple. Una altra zona que també quedarà molt bonica és la pujada al castell, perquè també hem de cuidar les nostres zones històriques. Una altra zona nova, que també ens fa especial il·lusió adornar, és la zona del mercat del Port de Sagunt, que és el barri antic del nucli del Port i, també, tota la part de la Tinència d'Alcaldia».

Unes altres de les novetats de la il·luminació per a enguany és la incorporació de 10 nous espais a decorar i la ubicació de dos grans arbres de nadal en les places de Cronista Chabret i la Plaça del Sol, les quals es convertiran en importants focus d'atracció, així com la col·locació de tecnologia streaming i de pantalles led en la Tinència d’Alcadía del Port de Sagunt per a la retransmissió de l'acte de l'encesa nadalenca.

Amb esta mena d'enllumenat nadalenc, l'Ajuntament de Sagunt pretén potenciar al comerç local, però també a l'hostaleria i a la restauració, intentant traslladar optimisme a tots els ciutadans del municipi.

Pujar