elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt inicia els tràmits per a modificar l'ordenança de protecció del medi ambient sobre extracció de fums, greixos, olors calor dels establiments i instal·lacions

L'Ajuntament de Sagunt inicia els tràmits per a modificar l'ordenança de protecció del medi ambient sobre extracció de fums, greixos, olors calor dels establiments i instal·lacions
  • El Ple municipal ha aprovat actualitzar els articles 53 c, 73, 74 i 76 i iniciar el període d'informació pública i audiència per a la presentació de reclamacions i suggeriments abans de la seua aprovació definitiva

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt inicia els tràmits per a modificar l'ordenança de protecció del medi ambient sobre extracció de fums, greixos, olors calor dels establiments i instal·lacions - (foto 2)

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat de manera unànime este dimecres la modificació dels articles 53 c, 73, 74 i 76 de l'Ordenança de Protecció del Medi Ambient Atmosfèric a instàncies del departament d'Activitats. Els punts que s'actualitzaran fan referència concretament als sistemes d'evacuació, extracció i filtrat de fums, olors, greixos i sutges així com a les instal·lacions de condicionament i climatització de locals.

La Corporació ha acordat per unanimitat adoptar estos canvis en existir en l'actualitat «major informació tècnica per a aconseguir una millor regulació legislativa» que fa més de 30 anys, en 1987, quan es va aprovar la regulació que ara s'esmena. És per este motiu que es fa «necessària la modificació i actualització» d'estos articles amb la finalitat de «facilitar la implantació d'instal·lacions, activitats i serveis amb les millors tècniques disponibles» en el present. La fi d'esta renovació és evitar que les activitats comercials puguen ocasionar molèsties per calor, fums o olors i aplicar mesures correctores pertinents i adaptades a la realitat actual.

La proposta retoca, en primer lloc, l'apartat c) de l'article 53 referent a les característiques de sistemes d'evacuació de fums, gasos, vapors i emanacions mitjançant campanes d'absorció, conductes i xemeneies. D'altra banda, es varia també l'article 73, relatiu a la ventilació i extracció d'aire enrarit en indústries de fabricació de pa i articles d'alimentació com ara forns obradors industrials, torradors de café, fàbriques de creïlles fregides, de fruits secs, etc. i al sistema de filtrat d'olors en xicotetes indústries de fabricació de pa o similars com ara forns de pa, brioixeria o pastisseries, entre d'altres.

L'article 74, amb la seua nova redacció, regularà les exigències pel que fa a sistemes de captació i extracció de fums, olors i greixos per a activitats en les quals es cuinen aliments com ara restaurants, bars, cafeteries, pizzeries, menjars per a portar o similars, en cas que puguen transcendir a l'exterior o a habitatges confrontants, cosa que s'haurà de fer a través de campanes extractores, filtres i xemeneies degudament adaptades a la normativa ara rectificada. També es fa referència a la neteja d'esta mena d'instal·lacions per a garantir que no s'acumulen greixos o sutges en els conductes d'estes.

Finalment, l'article 76 especifica les característiques que hauran de complir ara les instal·lacions de climatització i condicionament de locals, com ara aires condicionats o sistemes de ventilació o renovació de l'aire, pel que fa a l'evacuació a l'exterior d'aire fred, calent o enrarit i al cabal d'este, així com a la transmissió de sorolls i vibracions. També pateix una modificació el 80, que admetrà solucions diferents a les estipulades en l'ordenança sempre que estiguen suficient i degudament justificades tècnica i documentalment, i així ho autoritze el Consistori, en casos de necessitat acreditada per la singularitat del projecte en qüestió o de l'edifici (per exemple, si se situa en el conjunt historicoartístic, en zonificació Z0 o si es tracta d'un immoble catalogat o amb protecció BIC).

No obstant això, la disposició transitòria primera especifica que aquelles «instal·lacions o activitats existents legalitzades, o en tramitació, a la data d'entrada en vigor de la present modificació de l'Ordenança, no requeriran d'adaptació a esta modificació», al mateix temps que la segona afig que «es consideraran adaptades a la present modificació, aquelles instal·lacions o activitats existents legalitzades, o en tramitació, pel mer fet de complir els requisits establits en la present modificació».

Ara l'esborrany del text, aprovat de manera inicial, i en què figuren totes les característiques tècniques que hauran de complir els tipus d'establiment i instal·lacions esmentades, se sotmetrà a informació pública i audiència als interessats per un termini de 30 dies per a la presentació de reclamacions i suggeriments respecte al mateix abans de la seua aprovació definitiva per part del Ple municipal de l'Ajuntament de Sagunt.

Pujar