elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt inicia el projecte ‘Mentorització per a la recerca activa d’ocupació 2020’

L'Ajuntament de Sagunt inicia el projecte ‘Mentorització per a la recerca activa d’ocupació 2020’
  • Es tracta d'una actuació cofinançada per la Unió Europea l'objectiu de la qual és realitzar actuacions que afavorisquen la inclusió activa de persones en situació de risc o exclusió social

L'Ajuntament de Sagunt torna a posar en marxa per tercer any consecutiu el projecte Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral, en este cas amb la denominació Mentorització per a la cerca activa d'ocupació 2020. Es tracta d'una actuació cofinançada per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, i que està impulsada des de la Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. Enguany la subvenció rebuda per al desenvolupament íntegre del projecte ascendix a 133 928,56 euros.

Este projecte, realitzat conjuntament entre els departaments de Serveis Socials i Promoció Econòmica i Industrial de l'Ajuntament de Sagunt, es basa en la realització d'actuacions que afavorisquen la inclusió activa de persones en situació de risc o exclusió social. En este sentit, la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, ha destacat que «durant el desenvolupament del projecte, l'equip tècnic encarregat del mateix orientarà i acompanyarà a les persones participants cap a la millora de la seua situació sociolaboral. També comptaran amb formació en primers auxilis i dependència per a millorar la seua qualificació i nivell d'ocupabilitat».

L'equip tècnic municipal encarregat de dur a terme el projecte ja ha començat a atendre fins a un màxim de 30 persones derivades des del departament de Serveis Socials, que presenten major problemàtica a l'hora d'incorporar-se al mercat laboral. Per a això, s'estan realitzant entrevistes personals amb la finalitat de desenvolupar un itinerari individualitzat per a cadascuna de les persones participants, oferint-los suport i ateses les necessitats de cada cas.

El projecte, que es desenvoluparà fins al 31 de desembre de 2020, és prorrogable en futures convocatòries i enguany, a diferència d'anys anteriors, es durà a terme amb ciutadans i ciutadanes de la zona centre i costanera del Port de Sagunt.

Pujar