elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt inaugura els cursos gratuïts sobre educació canina per a millorar la convivència

L'Ajuntament de Sagunt inaugura els cursos gratuïts sobre educació canina per a millorar la convivència
  • Demà tindrà lloc la primera sessió pràctica en el solar del Passeig a la Mar núm. 4 i la pròxima sessió teòrica serà el dissabte 1 de febrer en el Centre Cultural Mario Monreal

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt inaugura els cursos gratuïts sobre educació canina per a millorar la convivència - (foto 2)

La Regidoria de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Sagunt ha inaugurat este matí les Jornades Canines ‘Educació per a la convivència’. Hui, dissabte 25 de gener, el Teatre de Begoña ha acollit la primera sessió teòrica d'estes jornades pioneres en el municipi dirigides al benestar animal, que han comptat amb l'assistència d'unes 40 persones.

A esta primera jornada ha assistit el regidor de Sanitat, Javier Timón; el regidor de l'Equip de Govern, Alejandro Sotoca; el gerent del Centro de adiestramiento Valencia K9, Javier Cano; la responsable del servici de medicina interna i vigilància intensiva de l'Hospital Veterinario Global, Dra. María Sánchez; el director de la marca de pinsos ecològics Wise Natural, Vincenzo Magliere, així com responsables del Departament de Sanitat de l'Ajuntament de Sagunt.

Timón ha sigut l'encarregat d'inaugurar-les i ha destacat «l’enorme satisfacció per la celebració d'estes jornades pioneres a Sagunt, situades dins de la programació anual d'activitats que desenvoluparem al llarg d'enguany encaminades a convertir a la nostra ciutat en un referent del benestar animal i una ciutat amable amb els animals, sustentant la nostra estratègia en els pilars del respecte, la convivència i del civisme».

Les jornades han començat amb la intervenció de la doctora Sánchez que ha explicat algunes de les malalties més comunes i aquelles que són contagioses i, a continuació, ha sigut el torn de Javier Cano que ha tractat el llenguatge caní. «Cal conéixer les necessitats d'un gos tant dins com fora de casa, com pensa i com podem tindre una bona relació per a evitar els casos d'abandó», ha assegurat Cano.

Finalment, el regidor ha agraït als col·laboradors «la seua impagable labor en estes jornades. Espere que siguen interessants per a tots i responguen a les expectatives, que estic segur que així serà donada la formació dels ponents».

Totes les persones interessades en l'educació dels seus gossos poden assistir a estes jornades gratuïtes en les pròximes sessions. Demà, diumenge 26 de gener, tindrà lloc la primera sessió pràctica a la qual podran acudir acompanyats dels seus gossos, que hauran d'anar lligats i, en el cas dels gossos considerats potencialment perillosos amb morrió, i on se'ls donaran unes pautes de conducta i obediència. Esta sessió tindrà lloc en el solar situat en el Passeig a la Mar, número 4.

Per a poder assistir a la pròxima sessió teòrica, esta tindrà lloc el dissabte 1 de febrer en el Centre Cultural Mario Monreal i les pròximes sessions pràctiques seran el 9 de febrer en el solar situat en el Passeig a la Mar, número 4; i el diumenge 2 i el dissabte 8 de febrer en el pipican del carrer Catedràtic Josep Lluís Blasco Estellés.

Pujar