elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt dóna suport de nou les demandes i mobilitzacions del sector agrícola

L'Ajuntament de Sagunt dóna suport de nou les demandes i mobilitzacions del sector agrícola

  El Ple de l'Ajuntament de Sagunt dóna suport de nou les demandes i mobilitzacions dels agricultors. La moció s'ha aprovat hui en la sessió plenària ordinària per unanimitat.

  La moció, presentada per Enric Ariño en representació de Compromís, proposa, en primer lloc, reivindicar el decàleg de solucions a l'agricultura, en el qual s'exigix al Govern Espanyol i a la Unió Europea ajudes directes als xicotets agricultors, qüestions relacionades amb la importació com la revisió i renegociació dels acords signats per la Unió Europea, mesures que fan referència a les garanties de salut dels consumidors i l'etiquetatge del producte citrícola, així com qüestions que impliquen el compliment de les normes establides i l'establiment de controls i inspeccions per part de les autoritats, entre altres solucions.

  La segona proposta de la moció dóna suport l'ajuda i el suport a totes les manifestacions i propostes que es facen en el sector agrícola en defensa de la seua continuïtat com a part essencial de l'economia. En tercer lloc, el ple també ha aprovat l'adhesió a la manifestació del pròxim 7 d'abril a València, fent una crida a la ciutadania perquè participe en la mateixa de manera activa.

  Esta moció sorgix com a conseqüència de la difícil situació que travessa la citricultura a la comarca i, en general, a València. Segons esta, el sector està vivint la pitjor campanya de les últimes dècades a causa de la caiguda dels preus de la fruita, les pèrdues per als agricultors i la mala eixida comercial dels productes, la qual cosa suposa que les taronges s'estiguen tirant al sòl o, en alguns casos, deixant-se perdre en l'arbre. Esta situació està generant greus repercussions comercials i econòmiques per al sector, posant en perill la seua continuïtat.

  Tal com recull la proposta de Compromís, la signatura d'acords amb països tercers sense garanties fitosanitàries i deixar que siguen ells qui marquen els protocols d'importació està suposant l'entrada de plagues i possibles malalties, donant lloc a l'abandó de les explotacions locals i la pèrdua de llocs de treball a la comarca. Per tots els motius exposats, els agrícoles eixiran al carrer el pròxim 7 d'abril en defensa del sector i per a exigir millores i solucions a les administracions implicades.

  Pujar