elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt rep al Doctor Ibáñez-Cabellos pel seu Premi extraordinari de Doctorat

L'Ajuntament de Sagunt rep al Doctor Ibáñez-Cabellos pel seu Premi extraordinari de Doctorat
  • L'investigador post-doctoral de Sagunt va rebre el mes de juliol passat el premi corresponent al curs 2019/2020

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt rep al Doctor Ibáñez-Cabellos pel seu Premi extraordinari de Doctorat - (foto 2)

El Doctor José Santiago Ibáñez Cabellos rebia el mes de juny passat el Premi extraordinari de Doctorat de la Universitat de València per la seua tesi en l'àrea de Medicina. Este matí, l'alcalde de Sagunt l'ha rebut en el Consistori per a homenatjar-lo i reconéixer el seu treball, junt als familiars i amics del doctor.

La tesi realitzada pel Doctor Ibáñez-Cabellos té per títol Desregulación del estado redox en modelos de depleción aguada de genes implicados en la Disqueratosis congénita,, l'objectiu de la qual és l'estudi del mal i dels sistemes de reparació de l'ADN, així com la funcionalitat i dinàmica dels telómeros, relacionats amb l'envelliment prematur, especialment en la Disqueratosis congènita.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en primer lloc ha donat l'enhorabona al doctor i ha recalcat la «inspiració i exemple a seguir que suposa persones com tu en el municipi, a més de l'orgull que podem sentir de societat que construïm entre tots i totes».

Així mateix, Moreno ha explicat que este és un reconeixement triple, un reconeixement cap a la seua persona «per tot l'esforç i sacrifici»; un reconeixement en la dimensió familiar, per tots els sers estimats que «hauran sigut un suport per a arribar a estes quotes de reconeixement» i, finalment, una dimensió més social, ja que «té un efecte inspirador cap a la joventut».

En este sentit, l'alcalde de Sagunt ha recalcat que «en l'àmbit de la investigació hem de ser més reivindicatius i continuar barallant, perquè les condicions hui dia, professionals i laborals, deixen molt a desitjar».

El Doctor José Santiago Ibáñez Cabellos ha posat en valor «la necessitat de la investigació» i en el seu cas particular «la motivació ha sigut poder ajudar a les persones i posar en relleu les malalties rares que de normal estan bastant abandonades. Com a investigador he vist la falta de suport econòmic i com a familiar d'una persona que la pateix també he vist la batalla que tenen els pacients dia a dia», ha destacat.

El Doctor Ibáñez-Cabellos ha desenvolupat la seua carrera investigadora entre l'Hospital La Fe, la Universitat de Manchester (el Regne Unit), el Centre Nacional d'Investigació Oncològica (CNIO) i la Universitat de València.

En les seues publicacions, el Doctor Ibáñez-Cabellos ha estudiat la caracterització de l'estrés oxidatiu en malalties com Lafora i atàxia de Friedeich, el mal i sistemes de reparació d'ADN en la síndrome Werner, els pacients de la qual són susceptibles de desenvolupar càncer. Ha investigat també el paper de la histones en la sèpsia, així com el paper dels miARNs en l'Escoliosi ideopática de l'adolescent.

En l'actualitat, és investigador post-doctoral contractat en la companyia EpiDisease S.L. El seu projecte d'investigació consistix en la identificació d'una signatura molecular d'envelliment mitjançant Big-Data, que permetrà la identificació de fàrmacs per a previndre la fragilitat i comorbilidades associades a l'envelliment i està emmarcada dins del projecte EPIFRAILTY finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació.

Pujar