30 de setembre de 2020 30/9/20

L'Ajuntament de Sagunt contractarà durant un any jóvens desocupats menors de 30 anys

  • La contractació està emmarcada en el programa de foment d'ocupació ‘Avalem Joves’ de la Generalitat Valenciana finançat pel Fons Social Europeu i els programes EMCUJU i EMPUJU

L'Ajuntament de Sagunt, a través del departament de Promoció Econòmica, contractarà jóvens desocupats menors de 30 anys durant un any, per a la qual cosa, l'Ajuntament rebrà una subvenció de 563.078 euros del Fons Social Europeu.

La subvenció s'emmarca en el programa de foment d'ocupació per a la contractació de persones jóvens ‘Avalem Joves’ de la Generalitat Valenciana, i a través dels programes EMCUJU i EMPUJU, emmarcats dins del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera, ha indicat que la contractació d’estos jóvens “està prevista a partir de setembre”. A més, ha assegurat que des del departament “continuem apostant per la gestió de diferents programes d'ocupació juvenil amb la finalitat de facilitar la contractació de persones desocupades i ajudar els col·lectius que més ho necessiten, com són en este cas els jóvens”.

Segons les bases publicades per la Conselleria, els aspirants han de complir requisits com ser menors de 30 anys, estar inscrits en LABORA i en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, estar en situació de desocupació, no haver treballat en el dia natural anterior al moment de la seua contractació i no haver sigut beneficiari d’este programa en els anys precedents. En el procés de selecció de les candidatures es tindran en compte criteris com les càrregues familiars, situacions de discapacitat o la no experiència professional.

Les ocupacions requerides en el programa EMCUJU amb titulació universitària són: arquitecte/a, enginyer/a de camins, comunicador/a audiovisual, economista-ADE, advocat/ada, tècnic/a d'Educació Física, informàtic/a, periodista, psicòleg/a, tècnic/a de Prevenció de Riscos Laborals, treballador/a social i tècnic/a de Turisme. Les ocupacions requerides amb FP Superior són: administratiu/va, dissenyador/a gràfic, integrador/a social.

Les ocupacions requerides en el programa EMPUJU són: auxiliar administratiu/va amb títol d'ESO i conserge i operari/a de manteniment amb Certificat Escolar.

Una vegada es fixen els perfils a contractar, es registrarà l'oferta en LABORA perquè es remeta a l'Ajuntament les persones candidates segons la titulació o ocupació sol·licitada. Finalment serà una comissió de baremació, formada per administració local i sindicats, la que s'encarregarà de seleccionar als qui s'incorporaran a tots dos programes.

Pujar