31 de maig de 2020 31/5/20

L'Ajuntament de Sagunt continua amb els tractaments contra mosquits i altres insectes en el municipi

L'Ajuntament de Sagunt continua amb els tractaments contra mosquits i altres insectes en el municipi - (foto 1)
  • Este pla d'actuació per les pluges, que es va iniciar fa quinze dies, té com a objectiu incidir en zones humides d'Almardà, Corint, Malva-rosa i la desembocadura del riu

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt continua amb els tractaments contra mosquits i altres insectes en el municipi - (foto 2)
L'Ajuntament de Sagunt continua amb els tractaments contra mosquits i altres insectes en el municipi - (foto 3)
L'Ajuntament de Sagunt continua amb els tractaments contra mosquits i altres insectes en el municipi - (foto 4)

L'Ajuntament de Sagunt continua amb el seu pla d'actuació per les pluges contra els mosquits i altres insectes en el municipi. Esta activitat, que es va iniciar fa quinze dies, té com a objectiu incidir especialment en zones humides d'Almardà, Corint, Malva-rosa i la desembocadura del riu. Així ho ha informat este matí en la roda de premsa l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en explicar que els tractaments tenen lloc en aquelles zones on puga existir una major concentració d'aigua o en zones pròximes als aiguamolls: «Nosaltres som una ciutat envoltada d'aiguamolls i, per la qual, a més passa un riu que, atés que no sempre té aigua, afavorix que en moments puntuals es pot estancar aigua i genere encara més problemes de mosquits».

L'alcalde ha recordat que la ubicació del municipi i les condicions climàtiques potencien la proliferació d'esta plaga, raó per la qual, des de fa uns dies s'ha posat en marxa un pla d'actuació específic compost per dues fases: la primera un tractament en zones d'aiguamolls, on existixen larves, per a actuar de manera preventiva abans que isquen els mosquits i en una segona fase, un tractament en zones urbanes per a evitar eixos núvols d'insectes.

Així mateix, l'alcalde ha destacat que la Conselleria de Sanitat ha autoritzat un pla de vol per al tractament aeri en zones humides, que es realitzarà a les nits en el cap de setmana, amb la finalitat d'evitar que una concentració d'una zona allunyada acabe sent un problema per a una zona urbana.

D'altra banda, Moreno també ha assenyalat que des de hui comença el tractament contra la mosca negra i la seua molesta mossegada, ja que des d'este cap de setmana es va tindre la confirmació que existia un problema puntual amb este insecte i per esta raó s'han iniciat immediatament els tractaments.

A més de tots estos tractaments contra els mosquits i la mosca negra, també s'estan aplicant els tractaments contra les paneroles. L'alcalde ha informat que «cada vegada que arriba qualsevol avís automàticament el consistori actua activant el protocol i realitzant els tractaments corresponents». No obstant això, ha volgut concretar que «qualsevol persona que tinga este inconvenient que per favor el comunique a l'ajuntament directament perquè es puga actuar en el menor temps possible».

Finalment, sobre la preocupació de la ciutadania pels núvols d'insectes prop de les copes dels arbres, el Departament de Sanitat ha aclarit que estos insectes que poden semblar mosquits no ho són, sinó que es tracta de rantelles, uns insectes que no piquen i que tenen una vida de cinc o sis dies.

Pujar