elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Sagunt concedix 15.000 € en subvencions per a fomentar la igualtat i la prevenció de la violència de gènere

  • Esta quantitat es repartix entre cinc associacions: Asociación Amigas Supervivientes, Col·lectiu Dones de Sagunt 8 de Març, Fundación Adsis, Fundación de Trabajadores de la Siderurgia1 Integral i la Asociación Cultural Falla Els Vents

La Junta de Govern Local del passat 6 d'agost va concedir les subvencions en matèria de foment de la igualtat i prevenció de la violència de gènere a cinc entitats sense ànim de lucre, amb un import total de 15.000 euros.

L'objectiu principal d'estes subvencions de l'Àrea d'Igualtat és configurar un mecanisme de col·laboració entre l'Ajuntament de Sagunt i les entitats sense ànim de lucre de la localitat per a la gestió d'activitats considerades d'interés general, que complementaran i potenciaran els valors relacionats amb la igualtat efectiva entre dones i hòmens i la prevenció de la violència masclista a la nostra ciutat.

El llistat de les entitats beneficiàries de les subvencions d'enguany el formen la Asociación Amigas Supervivientes, el Col·lectiu Dones de Sagunt 8 de Març, la Fundación Adsis, la Fundación de Trabajadores de la Siderurgia Integral i la Asociación Cultural Falla Els Vents.

L'alcalde de Sagunt i regidor del departament d'Igualtat, Darío Moreno, ha manifestat que estes subvencions permeten continuar construint igualtat des d'un punt de vista transversal: «És essencial comptar amb el teixit associatiu, amb les entitats culturals, amb les ONG, amb persones que vulguen plantejar projectes, i que ens permeten a nosaltres també mantindre oberta la mirada a diferents innovacions i propostes que tots els anys ens arriben a l'Àrea d'Igualtat. En este cas, han sigut cinc les que rebran estes subvencions i que permetran que continuem construint una societat més igualitària amb l'ajuda de tots i totes».

En primer lloc, la Asociación Amigas Supervivientes ha sigut seleccionada amb els projectes ‘Dones amb molta història’ amb 2.565 euros; el IV Festival Subversives amb 2.880 euros i el taller de ioga per a dones amb 986,58 euros.

En segon lloc, el Col.lectiu Dones de Sagunt 8 de Març amb el taller teòrico-pràctic ‘Feminisme decolonial: intersecció dels conflictes’ rep una subvenció de 603 euros; a la XXIX edició del Concurs de Cartells del 8 de Març se li atorguen 504 euros, i el taller ‘Els problemes socials i la deriva punitiva. Una mirada des del feminisme’, 450 euros.

Una altra de les entitats subvencionades, i que ha optat per primera vegada a esta línia de subvenció ha sigut la Fundación Adsis amb el projecte ‘Creciendo unidas, género y adicciones’ amb 3.000 euros. D'altra banda, la Fundación de Trabajadores de la Siderurgia Integral amb el projecte ‘Parlem d’Igualtat’, amb 1.433,5 euros. Finalment, la Asociación Cultural Falla Els Vents amb dos projectes, ‘Esferas de Igualdad’ subvencionat amb 1.540 euros, i ‘Womanart’ amb 1.037, 50 euros.

Pujar