26 de maig de 2020 26/5/20

L'Ajuntament de Sagunt col·labora amb la XIX Marxa Cicloturista MTB Camp de Morvedre

L'Ajuntament de Sagunt col·labora amb la XIX Marxa Cicloturista MTB Camp de Morvedre - (foto 1)
  • L'esdeveniment serà el pròxim diumenge, 19 de gener, a les 9.00 hores

Este matí ha tingut lloc la presentació de XIX Marxa Cicloturista MTB Camp de Morvedre en la regidoria d'Esports. El diumenge 19 de gener se celebrarà la marxa que s’iniciarà a les 9 hores i finalitzarà aproximadament a les 12 hores. El punt de partida i la meta seran a la plaça Major de Sagunt.

L'esdeveniment està organitzat pel Club MTB Camp de Morvedre amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt. La novetat d'esta edició és que part del recorregut serà pel centre històric de la ciutat, passant per molts dels seus punts més emblemàtics, com són la plaça Major, carrer Cavallers, Calvari, etc.

A la presentació ha assistit el regidor d'Esports, Javier Raro, que ha assegurat que per a l’Ajuntament «és un plaer poder donar suport a esta marxa ja consolidada dins del calendari del ciclisme de muntanya de la comunitat». També ha agraït al club «l'esforç immens que fan per a poder realitzar-la, amb un recorregut que abasta part del nostre centre històric perquè es puga disfrutar al mateix temps del ciclisme de muntanya i de la ciutat».

El president del club MTB Camp de Morvedre, Rafael Pérez, en primer lloc ha donat les gràcies a l'Ajuntament de Sagunt i també als col·laboradors. Pel que fa al recorregut, Pérez ha destacat que «este any el principal atractiu és que, a l’inici i al final de la marxa, es passarà per moltes parts històriques del terme municipal de Sagunt, una cosa que no s'havia fet en cap de les anteriors edicions».

Quant a la participació, s'esperen al voltant de 200 ciclistes i des del club recorden que el recorregut no està tancat al trànsit, per tant, tots els participants estan obligats a complir les normes de seguretat viària.

La modalitat d'esta marxa és de caràcter lliure, no és una competició, sinó un repte personal o bé la possibilitat de disfrutar de la naturalesa i del ciclisme de muntanya. L'edat mínima per poder participar és de 14 anys i els menors de 18 hauran de ser autoritzats pels seus pares o tutors.

Ja que és una marxa per a la promoció del ciclisme de muntanya, no és obligatori que els participants estiguen en possessió de la llicència federativa de ciclisme. En cas de no estar federats, sí que és obligatori contractar l'assegurança d'accidents i de responsabilitat civil per a ixe dia, proporcionada per l'organització.

Finalment, el president del club MTB Camp de Morvedre ha afirmat que estan «encantats i amb molta il·lusió i esperem que la gent del poble vinga a veure la marxa, a donar-nos suport».

Pujar