elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt fa un balanç positiu del pas de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Fèmines per la ciutat

L'Ajuntament de Sagunt fa un balanç positiu del pas de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Fèmines per la ciutat
  • L'eixida de la prova va despertar expectació entre els veïns del municipi i des de l'Ajuntament es fa un balanç positiu pel que fa a la visibilitat de Sagunt i Port de Sagunt i pel seu impacte econòmic

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt fa un balanç positiu del pas de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Fèmines per la ciutat - (foto 2)

El pas de la Setmana Ciclista Valenciana -Volta a la Comunitat Valenciana Fèmines per Sagunt i Port de Sagunt ha resultat un èxit en matèria de visibilitat i retorn econòmic per al municipi. Són les estimacions que s'aprecien després del balanç que s'ha fet des de l'Alcaldia i el Departament d'Activitat Física, Salut i Esport després de la conclusió de la tercera etapa d'esta edició al seu pas per la localitat.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va assenyalar que es tracta de «una prova ja consolidada» i va mostrar la seua satisfacció perquè «a pesar que enguany era un any molt complicat per totes les restriccions COVID, finalment s'ha pogut dur a terme». En este sentit, el primer edil va subratllar que la Volta «té un impacte internacional» i ajuda a lluitar per l'objectiu que té l'Ajuntament per a «la reducció de la bretxa de gènere en l'esport».

«Seguirem en eixa línia, intentant donar visibilitat a l'esport femení i continuarem col·laborant en activitats com esta; també treballant des de la base, que considerem que és essencial», va manifestar Moreno. «Quan puguem obtindre algun tipus d'impacte major amb proves d'este calibre, molt consolidada i amb un impacte internacional, l'Ajuntament de Sagunt serà ací perquè considerem que és importantíssim perquè entre tots i totes, des del sector públic però també des del sector privat, comencem a parlar d'equiparació entre l'esport femení i l'esport masculí», va afegir l'alcalde.

Per part seua, el delegat d'Activitat Física, Salut i Esport, Javier Timón, va reiterar un any més el suport de l'equip de Govern i de l'àrea que dirigix a l'esport femení, i més concretament al ciclisme femení. «D'alguna forma, estar dins de la carrera ens ha permés veure que la ciutadania ha respost satisfactòriament; això ve a marcar que hi ha un trasllat social i cada vegada és més massiu el seguiment a l'esport femení, i això és una cosa que és digne de posar en valor», va indicar.

Així mateix, el regidor va destacar «el punt d'inflexió que suposa reprendre la celebració d'esdeveniments esportius», així com la transferència que ha tingut el pas de l'etapa pel municipi en el pla econòmic, ja que fins a set equips van pernoctar en hotels de la ciutat, a més de l'atracció de públic d'altres localitats. «Hi ha hagut, d'alguna forma, un retorn important per a l'economia de la ciutat», va explicar Timón.

La competició també va aportar una important visibilitat al municipi, ja que la televisió pública autonòmica, À Punt, va retransmetre l'última hora i mitja de l'etapa a través del seu canal digital i nombrosos mitjans de comunicació es van fer ressò d'esta competició en la qual van participar algunes de les millors corredores del panorama internacional.

Cal recordar que van participar 21 equips de quatre continents (Europa, Amèrica, Àsia i Oceania), compostos per un total de 147 ciclistes provinents de més de 20 països. Entre les formacions que van concórrer, 12 eren estrangeres i les nou restants espanyoles. A més destacaven algunes de les estreles d'esta disciplina com Annemiek van Vleuten i ciclistes nacionals de la talla de Mavi García o Ane Santesteban.

La guanyadora de l'etapa va ser la britànica Alice Barnes, de l'equip Canyon Sram, la segona posició va ser per a la de La Rioja Sheyla Gutiérrez, del Movistar Team Women, i la neerlandesa Mylene de Zoete, del NXTG Racing, va quedar tercera.

En la classificació general, després de la conclusió el diumenge de la quarta i última etapa, la neerlandesa Annemiek van Vleuten, del conjunt Movistar Team Women, es va proclamar campiona absoluta de la competició; la guanyadora del mallot de la muntanya va ser Krista Doebel-Hickok, de l'equip Ral·li Cycling; en els esprints especials Heidi Franz, també del Ral·li Cycling, va resultar la propietària del mallot corresponent; el de millor Sub-23 se'l va emportar Noemi Ruegg, del Stade Rochelais Charanta Maritime WT; i en la categoria Primera Autonòmica Sandra Alonso, del Bizkaia Durango, va ser la campiona. Movistar Team Women es va proclamar campió per equips.

Abans de l'eixida de la prova es va celebrar l'acte de tall de cinta, en el qual van participar l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d'Esports, Javier Timón; la regidora de Cultura, Asun Moll; el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; i la regidora de Promoció del Valencià, Maria Josep Soriano.

La Setmana Ciclista Valenciana - Volta a la Comunitat Valenciana Fèmines ha estat organitzada pel Club Ciclista Escapada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt, la Generalitat Valenciana i les diputacions provincials de València i Castelló, entre altres entitats i institucions.

Pujar