24 d’octubre de 2020 24/10/20

L'Ajuntament de Sagunt aposta pel llenguatge de signes en les seues instal·lacions i en els plens municipals

L'Ajuntament de Sagunt aposta pel llenguatge de signes en les seues instal·lacions i en els plens municipals - (foto 1)
  • Esta iniciativa es prestarà des d'este dijous fins al mes de desembre de 2020, amb l'objectiu d'atendre les necessitats de les persones sordes o amb discapacitat auditiva i promoure la seua accessibilitat

La delegació de Serveis Socials ha contractat els servicis d'interpretació i traducció simultània de castellà i valencià al llenguatge de signes, i viceversa, amb l'objectiu d'eliminar les barreres de comunicació que tenen les persones sordes o amb discapacitat auditiva. A més, de promoure l'accessibilitat d'estes persones en les seues relacions amb les administracions, com en la realització d'altres tipus de tràmits. Esta iniciativa es desenvoluparà este dijous, 27 de febrer, en el ple ordinari amb dos intèrprets i continuarà fins a desembre de 2020.

L'ajuntament de Sagunt ha adjudicat a la Fundació C. V. Fesord el contracte, dotat amb un preu de 15 295,50 euros (IVA inclòs), per a oferir els servicis de mediació i interpretació; intèrpret per a actes municipals i vídeo-interpretació, per a un màxim de 10 punts d'atenció municipal, en els quals a través d'una videotrucada un especialista traduïx a l'instant. Així mateix, esta prestació inclou una acció formativa presencial per al personal municipal sobre els equips informàtics i la instal·lació del bucle magnètic de taulell, que s'encarregarà d'amplificar el so dels audiòfons que porten les persones.

Alejandro Sotoca, delegat de Serveis Socials, ha destacat que esta actuació respon a les barreres de la comunicació que ha detectat el departament i als suggeriments de persones que han contactat amb l'àrea. També ha posat l'accent que des de l'Equip de Govern s'ha fet l'esforç per solucionar este problema, i per això, segons ha explicat vindran intèrprets i un equip tecnològic: «S'han contractat els servicis de Fesord perquè els seus intèrprets del llenguatge de signes traduïsquen en el ple. Sens dubte, d'esta iniciativa una de les coses més importants és la tecnologia que es posarà en els diferents departaments, ja que farà la vida d'estes persones més còmoda».

Pujar