19 de gener de 2021 19/1/21

L'Ajuntament de Sagunt aplica les noves restriccions de l'estat d'alarma

L'Ajuntament de Sagunt aplica les noves restriccions de l'estat d'alarma - (foto 1)
  • Este matí l'alcalde ha informat de les mesures de suport a empreses del municipi, dels servicis municipals essencials, així com de més ajudes en les beques de menjador i de noves donacions a l'Hospital de Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt aplica les noves mesures restrictives de l'estat d'alarma. Així ho ha informat este matí en roda de premsa l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, a causa de la recent publicació en el BOE núm. 87 del Reial Decret Llei 10/2020 amb data 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d'altres que no presten servicis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19.

Davant el canvi d'escenari produït, era necessari determinar els servicis essencials de l'Ajuntament de Sagunt, i així ho ha fet l'alcalde, Darío Moreno, mitjançant una resolució de l'Alcaldia signada hui dilluns, 30 de març. D'esta manera ha quedat suspesa tota l'activitat municipal presencial que no resulte vinculada als servicis declarats essencials en la mateixa resolució. D'altra banda, el personal municipal que exercix les seues funcions amb la modalitat de teletreball continuarà fent-ho.

En primer lloc, Moreno ha assegurat que l'Ajuntament oferirà suport a les empreses que s'hagen de cessar la seua activitat, «no les deixarem soles», i ha donat compte de les converses amb ASECAM per a conéixer els plans de treball amb els quals compten les empreses del municipi. En este cas, les més afectades pel seu sistema de producció de cicle continu són Lafarge, Arcelor Mittal i AGC, «ja que la parada del sistema productiu els suposaria grans perjudicis». Per este motiu, el primer edil ha recomanat a estes empreses l'article 4 del decret, amb el qual poden instar a la Delegació del Govern a l'aprovació de plans de treball que suposen una reducció gradual del sistema de producció i que no afecten en tan gran mesura a l'empresa.

També en relació al nou Reial Decret Llei, l'alcalde ha informat dels servicis municipals essencials, que són els que continuaran prestant servicis, i que són: Secretaria General, Intervenció de Fons, Policia local, Salut Laboral i Prevenció de Riscos laborals, Protecció Civil, Serveis Socials i Majors, Igualtat, Mobilitat, Disciplina Urbanística, Unitat Municipal de Manteniment, Sanitat, Cementeris i servicis funeraris, Comerç i Mercats, Servei Municipal d'Informació i Comunicacions (SMIC), Gabinet de Comunicació i Consergeria. Quant als servicis detallats, es desglossaran en una altra notícia específica, així com en xarxes socials.

D'altra banda, s'han tractat les beques de menjador. A més de la solució de Conselleria per a les beques del 100% entregant vals per a gastar en determinats supermercats, l'Ajuntament, per la seua banda, amplia el rang d'ajudes a aquelles beques inferiors al 100% i revisarà d'ofici cada situació familiar.

Quant al programa de voluntariat, Moreno ha assegurat que Sagunt ja compta amb 225 persones voluntàries i que ja s'han prestat més de 70 servicis des de la seua posada en marxa. L'alcalde, a més, ha animat a la col·laboració veïnal en les comunitats de veïns i per a això l'ajuntament distribuirà cartells en els quals les persones que vulguen ajudar als seus veïns i veïnes més necessitats puguen apuntar les seues dades i d'esta manera fomentar el voluntariat entre les mateixes comunitats de veïns.

Per part de la Policia Local, l'alcalde ha informat de la imposició de 6 noves multes este cap de setmana per accions irresponsables i, una vegada més, crida al civisme pel bé de tots i totes. A més, la Policia Local continua amb el control i seguiment en residències de majors que, malgrat dependre de l'Hospital de Sagunt per al subministrament d'elements de protecció individuals, que hui dia són escassos, des de les residències del municipi envien un missatge de tranquil·litat i calma.

En l'apartat de donacions i agraïments, Moreno ha agraït a l'empresa Availand el lliurament de 16 sistemes de videovigilència de bebés Follow Baby, a causa de la demanda de l'hospital per al control de pacients malalts. Així com la solidaritat de 14 particulars que també han donat estos aparells.

Finalment, el primer edil ha recordat els telèfons d'interés com el d'Atenció Ciutadana 962655858 extensió 1, per a atendre sol·licituds del programa de voluntariat o de conciliació familiar, 962655882 per a Serveis Socials, 962655889 per a l'Àrea d'Igualtat, 962655886 per a Promoció Econòmica davant els deutes que puguen sorgir amb les noves mesures restrictives així com plans de treball d'empreses, i també ha recordat la Plataforma Morvedre a casa, en la qual poden continuar inscrivint-se comerços del municipi així com particulars per a fer comandes.

El tinent alcalde, Quico Fernández, ha recordat la bretxa digital a la qual s'enfronten algunes persones, per la qual cosa ha fet una crida a tota la ciutadania que seguix les rodes de premsa o que digitalment s'informa de les diferents accions que duu a terme l'Ajuntament o altres administracions al fet que «les faça extensibles a aquelles persones que no tenen accés a tota esta informació». Este Ajuntament, ha insistit, està a la disposició de tothom i ha recordat que «esta és l'oportunitat de demostrar que som humans, amables i capaços d'ajudar a tota eixa gent que en estos moments l'està passant pitjor i per tant ara és el moment de ser més ciutadans que mai».

Finalment, Darío Moreno de nou a fet una crida a la responsabilitat i ha felicitat «la gran majoria de ciutadans i ciutadanes que sí que estan complint amb les instruccions de les autoritats, ja que no cal centrar-se en els xicotets casos aïllats de gent que està incomplint la normativa establida i al final la gran majoria de la població està demostrant una gran sensatesa i és d'agrair per part de les autoritats que siga així». 

Pujar