30 de març de 2020 30/3/20

L'Ajuntament de Sagunt anima la ciutadania a córrer en la carrera benèfica RunCàncer

L'Ajuntament de Sagunt anima la ciutadania a córrer en la carrera benèfica RunCàncer - (foto 1)
  • El diumenge 17 de novembre el Port de Sagunt acollirà una carrera de 8 i una altra de 4 quilòmetres, els beneficis de les quals es destinaran íntegrament a la investigació del càncer

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt anima la ciutadania a córrer en la carrera benèfica RunCàncer - (foto 2)

L'Ajuntament de Sagunt anima la ciutadania a córrer en la carrera benèfica RunCàncer. Este matí, les antigues oficines de l’AHM han acollit la presentació d'esta carrera, organitzada per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). L'esdeveniment tindrà lloc el diumenge 17 de novembre, a partir de les 10 del matí, al Port de Sagunt.

A la presentació ha assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d'Esports, Javier Raro; la presidenta de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Sagunt, Ana Belén Villalta; el director del circuit RunCàncer de València, Álex Aparicio; i una representant de la junta local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Sagunt.

La carrera tindrà lloc amb un nou circuit al Port de Sagunt i hi haurà dos carreres, una competitiva de 8 quilòmetres que començarà a les 10.00 hores i una altra caminant de 4 quilòmetres que donarà principi a les 10.15 hores. El punt d'eixida serà el Triangle Umbral i hi haurà trofeus als tres primers de les categories Absoluta, Masculina i Femenina. El preu de les inscripcions són 5 euros i la data límit per inscriure’s serà el dijous 14 de novembre. Tots els diners que es recapten aniran íntegres a la investigació del càncer.

El regidor d'Esports, Javier Raro, ha assegurat que per al departament «és un orgull la quantitat d'esdeveniments solidaris que organitzem i que este ja estiga instaurat a la nostra ciutat. Este esdeveniment és una iniciativa que junta esportivitat i solidaritat i, per part meua, sempre tindreu les portes de Sagunt obertes». Finalment, ha agraït la labor de la SAG, Policia Local i Protecció Civil en iniciatives com estes.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que la labor de l’AECC «va més enllà, donant suport a les persones que passen per un càncer així com a les seues famílies, una cosa molt important, arribant on no arriben les institucions». Quant a la carrera, «és una xicoteta iniciativa en la qual estem encantats de participar-hi perquè el que feu és fonamental i imprescindible i aconseguix canviar vides, a més que tots els fons es destinen a investigació».

El director del circuit RunCàncer de València, Álex Aparicio, per la seua banda ha afirmat que la RunCàncer «d’enguany el circuit toca al Port de Sagunt però cada any l'anem alternant i és un repte. Sagunt participa des dels inicis del circuit i, actualment, ja estem presents en més de 80 localitats». Aparicio ha destacat, a més, que l'esdeveniment «cada vegada és més participatiu i menys competitiu. RunCàncer és una xicoteta gota més per a omplir el got de solidaritat».

La representant de la junta local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Sagunt ha agraït a l'alcalde i al regidor «que ens obriren les portes res més presentar-los el projecte, igual que ha ocorregut amb els comerços col·laboradors d'enguany». A més, ha destacat que la finalitat d'esta carrera «és la investigació del càncer».

Pujar