30 de novembre de 2020 30/11/20

L’Ajuntament i Colonias Felinas estan realitzant una campanya d’esterilització de gates urbanes

  Des del departament de Sanitat i en col·laboració amb l’associació Colonias Felinas de Sagunt i el Port de Sagunt, s’està realitzant una campanya municipal d’esterilització de gates urbanes que viuen en punts censats del municipi. Per a tal finalitat, les voluntàries de Colonias Felinas estan procedint a la recollida d’estos animals de cada punt de les colònies felines públiques, i seguidament els estan traslladant a una clínica veterinària adjudicada on es realitza l’operació d’esterilització; posteriorment, es portarà a terme l’alliberament de la gata en la colònia felina corresponent.

  La regidora de Sanitat, Maria Giménez, explica que “la presència de gates i gats en el medi urbà és una realitat que es repetix en tots els municipis, ja siguen en xicotets pobles, com en grans ciutats. Esta presència és cada volta més nombrosa en la nostra ciutat i en els seus diferents nuclis. Estos felins i felines es troben agrupats en les anomenades Colonias Felinas, pertanyen al municipi i és necessari mantindre un control públic de la seua població per a garantir la salubritat d’estos animals urbans”.

  La regidora conta que la finalitat de la campanya és facilitar una vida sana a estos animals i que la seua població no es multiplique de forma massiva. D’altra banda,“cal destacar que el treball de les voluntàries de l’entitat Colonias Felinas en esta campanya és imprescindible per a desenvolupar esta actuació. Elles dediquen el seu temps dia a dia a mantindre cada colònia en òptimes condicions i seran les que col·laboraran de forma directa i altruista en esta campanya d’esterilització. Perquè mantindre i respectar estos animals en bones condicions de vida i control de natalitat és positiu per a totes i tots”, ha declarat Giménez.

  D’altra banda, les voluntàries de l’associació Colonias Felinas declaren que "l’esterilització oferix molts beneficis tant per als gats urbans com per als casolans i les persones que conviuen amb ells. El nostre objectiu és controlar la població, millorar la salut dels felins i garantir el seu benestar.”

  “Fa molt de temps que practiquem el CES (Captura Esterilitzación i Solta) de forma particular, amb els nostres diners i xicotetes donacions i açò és un pas important per a nosaltres. Agraïm el suport de l’ajuntament i tant de bo puguem continuar l’any que ve.”, afirmen des de l’associació.

  “És important dir que este treball que fem des de l’associació i l’ajuntament no serà suficient sense una societat conscienciada, respectuosa i responsable amb els seus animals", han contat des de l’associació.

  Pujar