elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament i el CEFIRE de Sagunt celebren l'acte de clausura del curs 2019-2020

L'Ajuntament i el CEFIRE de Sagunt celebren l'acte de clausura del curs 2019-2020
  • L'acte va tindre lloc ahir en el Centre Cultural Mario Monreal i va acollir la presentació de tres llibres de Cultura Clàssica

El Centre Cultural Mario Monreal va acollir ahir, dilluns 29 de juny, la celebració de la clausura simbòlica del curs 2019-2020 com a Ciutat Educadora. L'acte, organitzat per la regidoria d'Educació i el CEFIRE de Sagunt, va comptar amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; del regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; de les regidores de l'Equip de Govern, Natalia Antonino i Maria Josep Soriano; així com de la Cap de Servei d'Innovació Educativa de la Conselleria d'Educació, Mercé Durà. A més, també van assistir representants del CEFIRE, de Prósopon, de Ludere et Discere i els autors dels llibres que s'anaven a presentar.

José Manuel Tarazona va iniciar la seua intervenció assegurant estar «molt emocionat de tornar a veure-vos, perquè han sigut moments molt delicats i difícils i a poc a poc tornarem a la normalitat. Hem volgut fer un acte senzill de retrobament abans de l'estiu». Quant a la fi del curs, el regidor va lamentar que ha sigut «atípic i dur per a moltes famílies, per al professorat i per a les i els alumnes, que no han pogut acomiadar-se del professorat o celebrar les festes de fi de curs». A més, durant la seua intervenció, Tarazona va assegurar que tot l'equip de professorat i directiu «es mereix un aplaudiment molt fort per tot el treball i esforç compartit amb l'alumnat i escoltant les famílies, que han desenvolupat diversos rols en el mateix espai i temps», posant l'accent en l'alumnat vulnerable.

Tarazona va afirmar que este esforç ha servit «per a reconduir la situació i per a salvar moltes vides. Ara tenim per davant una situació complicada que hem d'afrontar pas a pas i necessitem una consciència col·lectiva i educadora, oberta a tots i totes i per este motiu celebrem este tancament de curs com a Ciutat Educadora juntament amb el CEFIRE».

A més de l'acte de clausura del curs, també va tindre lloc la presentació de tres llibres que aborden diferents aspectes de la cultura clàssica grega i llatina. El primer dels quals és un manual de treball, una ferramenta per al professorat i alumnat de 2n de Batxillerat de grec per al pròxim curs. Es tracta del llibre Pseudo-Apolodoro, Platón, Lisias (Antología de textos griegos anotados), obra dels professors de grec Andrea Ferri i Elena Gallardo.

El segon exemplar és una traducció en valencià de Les Metamorfosis d’Ovidi, feta per Xavi Mata, professor de llatí, i il·lustrat per Aitana Carrasca. Finalment, el tercer llibre narra els viatges per Grècia davall el títol Viaje a la Grecia clásica (del Monte Athos a Termópilas) d'Antonio Penadés. L'autor, apassionat viatger, va de la mà en el seu recorregut grec del gran historiador de viatges de l'antiguitat grega, Heròdot.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va fer una reflexió sobre el que ha passat en els últims mesos, el que estem vivint i el que està per vindre en l'àmbit educatiu. «Durant el confinament hem parlat molt dels sanitaris o dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, però, lamentablement, poc de la pròpia comunitat educativa que han continuat, al costat dels pares i mares, amb eixa faena educadora malgrat la situació i malgrat que els centres no comptaven amb els mitjans suficients, per la qual cosa s'ha fet palés la necessitat d'invertir».

A més, l'alcalde va insistir que, malgrat la situació, la comunitat educativa va fer un gran esforç «i actes com este són necessaris per a reconéixer-ho, però també cal fer autocrítica quan mirem arrere i valorar si l'educació hauria d'haver jugat un paper més essencial en totes les decisions que s'han pres per part de tots els governs».

El primer edil va continuar remarcant que este acte va servir per a reflexionar sobre la direcció que hem de prendre com a societat i va parlar sobre el concepte de Sagunt Ciutat Educadora. «Sagunt ha de ser una ciutat que mira cap al futur, que pensa en noves maneres d'inculcar valors, de transmetre quins són els principis que volem com a societat», va insistir Moreno. A més, va recordar que durant este any «havíem posat en marxa la maquinària per a aconseguir l'objectiu de ser una ciutat educadora i encara que ens hàgem trobat amb la crisi de la COVID19 no hem de perdre de vista eixe objectiu, ja que hem de continuar apostant per la concepció de l'educació com una eina essencial per a construir la societat del futur».

Quant a la presentació dels tres llibres, el regidor d'Educació va assegurar estar «molt compromesos, com a ciutat Educadora, amb la Cultura Clàssica d'una manera activa, per això hem volgut al costat del CEFIRE fer la presentació d’estos excel·lents tres llibres que ens faran viure de nou el plaer de la lectura».

Finalment, Tarazona va agrair la presència dels autors i dels assessors de Cultura Clàssica del CEFIRE de Sagunt, Javi i Fran i va insistir que «això només ha sigut un parèntesi, segur que tornarà l'alegria de conviure tots junts en una Ciutat Educadora». A manera de conclusió, l'alcalde va destacar en el missatge d'agraïment cap a la comunitat educativa que en estos moments durs s'han centrat en el futur i a començar a treballar «perquè totes eixes manques que s'han detectat i tot el treball que havien fet fins ara no es perda, sinó que ajude a reflexionar per a construir entre tots un sistema educatiu molt més fort que ens porte a una societat millor».

Pujar