elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Junta de Govern de Sagunt atorga 1,63 milions en ajudes parèntesis del Pla Resistir

La Junta de Govern de Sagunt atorga 1,63 milions en ajudes parèntesis del Pla Resistir
  • En total s'han atorgat 1.633.758,04 euros corresponents a 281 sol·licituds destinades a sufragar el pagament de despeses corrents i el personal assalariat de les empreses beneficiàries

MÉS FOTOS
La Junta de Govern de Sagunt atorga 1,63 milions en ajudes parèntesis del Pla Resistir - (foto 2)

La Junta de Govern Local ha aprovat el llistat definitiu de persones beneficiàries per les ajudes parèntesis incloses dins del Pla Resistir. En total s'han atorgat 1.633.758,04 euros, quantia econòmica que correspon a 281 sol·licituds destinades a sufragar el pagament de despeses corrents i el personal assalariat de les empreses beneficiàries.

Esta ajuda destinada a persones físiques i jurídiques s'inclou dins del Pla Resistir aprovat mitjançant el Decret llei 1/2021 de 22 de gener i té com a objectiu minimitzar l'impacte que la crisi sanitària provocada per la COVID19 va generar en establiments i activitats d'hostaleria i restauració, activitats culturals, esportives i turístiques, i establiments d'oci i entreteniment.

La regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, ha destacat «la importància que tenen estes ajudes no sols per contindre l'impacte econòmic que ha tingut la COVID19 en les nostres empreses, sinó també per a ajudar a preservar llocs de treball en un sector estratègic dins de l'economia local. El 72,8% de la contractació realitzada a Sagunt en 2020 va ser en el sector serveis i esta ajuda precisament estava enfocada a moltes activitats incloses en este sector com són l'hostaleria, el turisme o establiments d'oci».

De les 281 sol·licituds aprovades, 131 són empreses individuals i 150 compten, a més, amb personal treballador assalariat. Estes últimes en total sumen 452 persones contractades, per la qual cosa la suma total de persones que, directament o indirectament, s'han beneficiat d'esta ajuda econòmica ascendix a més de 730 persones.

De les sol·licituds aprovades, 193 corresponen a persones físiques, seguides de les societats limitades (67), les societats civils (10) i les comunitats de béns (8). Entre les persones físiques, 118 sol·licituds corresponen a hòmens i 75 són dones. Finalment, els establiments de begudes han suposat el 40,57% de les sol·licituds aprovades. Per darrere, estan els restaurants i llocs de menjar (24,91%), el comerç al detall de productes alimentosos en llocs de venda i en mercats ambulants (6,05%) i el comerç al detall de productes tèxtils, peces de vestir i calçat en llocs de venda i en mercats ambulants (3,2%).

Amb l'aprovació d'estes ajudes directes, María José Carrera confia que «puguem injectar la suficient liquiditat per a mantindre activitats molt importants per al municipi i, sobretot, preservar i rellançar la contractació en la pròxima campanya estival. Un estiu que tots desitgem que puga desenvolupar-se amb la major normalitat possible».

Pujar