26 de novembre de 2020 26/11/20

Mor Joaquín Michavila, un dels referents artístics més importants

    L'Ajuntament de Sagunt expressa les seues condolences per la defunció de l'artista valencià Joaquín Michavila i reconeix així la seua empremta i compromís amb la cultura i l'art del Camp de Morvedre. El delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha dedicat unes paraules en la seua memòria: "Joaquin Michavila ha sigut un artista sempre molt vinculat a la cultura local i comarcal, un home molt receptiu, molt atent i generós amb els col·lectius culturals de la comarca. Sent fins i tot membre de la Comissió de Patrimoni de l'Ajuntament de Sagunt, on va donar mostres de la seua humilitat, prudència i bon criteri. Aquest fet l’ha convertit en un referent imprescindible en el Camp de Morvedre”.

    Joaquín Michavila va nàixer a l'Alcora en 1926. Pintor, muralista i escenògraf, va estudiar belles arts i magisteri en l'escola superior Sant Carlos de València, on més tard va ser professor de dibuix. Va presidir la Real Acadèmia entre 2003 i 2007 i, posteriorment, va ser nomenat Acadèmic d'Honor. El seu recorregut artístic li va fer merèixer la distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural en 2001 i el Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana, ja en 2007. El Cercle de Belles arts li va atorgar la Medalla d'Or a la seua trajectòria artística el passat mes de maig, reconeixement a què la Universitat de València s’adherí amb una exposició retrospectiva.

    En el Tanatori Camp de Morvedre de Sagunt es trobaran les restes mortals de l'artista durant el dia d'avui, fins a les 18.00 h, quan tindrà lloc l'enterrament a Albalat dels Tarongers, localitat en la qual residia.

    Pujar