4 d’agost de 2020 4/8/20

Inicien les obres d'instal·lació de la turbina de la Gola de Quartell

Inicien les obres d'instal·lació de la turbina de la Gola de Quartell - (foto 1)
  • Després de decretar-se com una obra d'urgència i necessitat, les obres comencen hui tot i l'Estat d'Alarma

Les obres d'instal·lació de la tan reivindicada turbina en la Gola de Quartell comencen hui. Es tracta d'obres de construcció d'una infraestructura hidràulica per a la restauració del funcionament de la Gola de Quartell que donarà solució als problemes agrícoles, ambientals i urbans que patix la zona d’Almardà en els temporals de pluges i, d'esta manera, controlar els nivells d'aigua en la marjal.

Este matí la presidenta del Consell Agrari, Gloria Parra, acompanyada per enginyers de Vaersa, s'han desplaçat a la zona per a presenciar l'inici d'unes obres tan demandades per agricultors, ecologistes i veïnat.

Que hui s'inicien les obres, es deu a «una vertadera coordinació entre les administracions que estan involucrades en esta obra i la lleialtat institucional que dona fruits», ha assegurat Parra, ja que en decretar-se l'Estat d'Alarma es van acabar de tancar els aspectes tècnics de l'expedient. «He estat en contínua comunicació amb els enginyers de l'obra, així com amb Costes per a insistir que esta és una obra que hauria de decretar-se d'urgència i de necessitat, perquè començaren les obres, encara que no s'haguera alçat l'Estat d'Alarma», ha afirmat la presidenta del Consell Agrari.

El projecte d'obra d'esta turbina destaca pel seu gran consens i demanda, ja que una vegada estiga instal·lada «tindrem control i autonomia sobre el cabal en la zona humida, de manera que satisfarà tant les necessitats dels agricultors com d'ecologistes i veïns, evitant posar en risc tant l'agricultura de la zona com el sistema ecològic i així com al veïnat», ha destacat Parra.

Per este motiu, la regidora ha mostrat el seu agraïment perquè finalment «s'haja decretat com a obra de caràcter essencial i prioritari perquè poden començar les obres pese a l'Estat d'Alarma i que la turbina estiga prompte en funcionament».

Per a l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, «és una molt bona notícia l'inici de projectes com aquest que es van iniciar en l'anterior legislatura i que a partir de ja comencen a ser una realitat. Amb això es demostra que l'ajuntament continua treballant i es preocupa perquè l'economia continua viva i minimitzar l'impacte de la COVID-19».

Pujar