elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La huitena edició del Festival del Còmic Splash se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de novembre

La huitena edició del Festival del Còmic Splash se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de novembre
  • La programació acull exposicions, pel·lícules relacionades amb el còmic, documentals i tallers per a joves i xiquets i xiquetes

L'organització del Festival Splash, Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana, ja té dates per a la seua pròxima edició. Després de consultar a altres festivals, col·laboradors i editors, la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha fixat que la seua huitena edició se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de novembre de 2021. Encara que la pandèmia continua present, per part del departament s'ha considerat que ja s'ha entrat en un procés de normalització gràcies a la vacunació i les mesures restrictives imposades per les autoritats sanitàries.

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, ha explicat que «estes circumstàncies ens han generat confiança per a emprendre un Splash amb tota la normalitat possible, però conscients que això encara no ha acabat i que no podem baixar la guàrdia. Com és habitual en el festival, tindrem la visita d'una gran quantitat d'autors i autores durant la celebració del mateix, una nòmina composada per artistes valencians i nacionals. Parlarem amb dibuixants i guionistes en xarrades i taules redones, hi haurà signatures dels seus treballs i premerem la situació del còmic en aquesta època de crisi sanitària i econòmica».

En este sentit, en la programació del Festival Splash no faltaran exposicions, pel·lícules relacionades amb el còmic, documentals i tallers per a joves i xiquets i xiquetes. A més, en les activitats paral·leles tindrà lloc l'habitual actuació d'un humorista destacat i un concert musical per a les nits del divendres 19 i dissabte 20, amb la idea de convertir el Splash és una festa artística.

D'altra banda, la setmana pròxima al festival s'anunciarà el nom de les i els guanyadors dels anuals Premis Splash, la gala de lliurament dels quals de premis se celebrarà el dissabte 20 de novembre a la vesprada. Així mateix, pròximament es presentarà el cartell d'esta huitena edició, que ha elaborat l'autora valenciana Laura Pérez, Premi Ojo Crítico de Cómic 2020, Premi Ignotus 2020 al millor còmic nacional i, a més, va ser la guanyadora l'any passat del Premi Splash Sagunt al millor àlbum nacional per la seua novel·la gràfica Ocultos.

Pujar