elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un home agredeix sexualment a tres xiquetes que es banyaven a la platja de Port de Sagunt

Un home agredeix sexualment a tres xiquetes que es banyaven a la platja de Port de Sagunt
  • L'ara detingut, veí de la localitat, va realitzar presumptament tocaments i va tractar després de fugir nadant

Agents de la secció de Platges de la Policia Local de Sagunt van detindre este dimarts a la vesprada a un home de 32 anys a la platja del Port de Sagunt per la presumpta comissió d'un delicte d'abusos sexuals a menors.

Els fets van ocórrer al voltant de les 19.00 hores. Segons es desprén de les declaracions efectuades per les menors afectades, de 12, 13 i 15 anys, així com per part de les familiars, tia i àvia respectivament, el presumpte autor del delicte es va acostar a les xiquetes mentre estes es banyaven en la mar i va aprofitar per a presumptament realitzar-los tocaments en zones íntimes.

Després de patir els abusos, les menors, visiblement afectades, van exposar el que va succeir a les persones adultes al seu càrrec, que van procedir immediatament a denunciar els fets davant els agents de la secció de Platges de la Policia Local de Sagunt, que van comprovar que el presumpte autor, segons la descripció i indicacions de les afectades, es trobava encara en l'aigua.

L'acusat, en observar la presència de la patrulla va intentar eludir-la nadant, si bé va poder ser finalment interceptat a l'altura de l'espigó nord. Va ser ací on es va procedir a la seua detenció, en col·laboració amb una patrulla de la secció de Seguretat Ciutadana que es va acostar al lloc.

El detingut, de 32 anys i veí del municipi, va ser traslladat al centre de salut del Port de Sagunt per a sotmetre's a un reconeixement mèdic previ al seu trasllat a comissaria, des d'on passarà a disposició judicial.

Respecte a les menors, es van prendre totes les mesures de prevenció, protecció, assistència psicològica, etcètera pertinents en este tipus de casos. Així mateix, el cas es va posar en coneixement de l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, per si les afectades pogueren necessitar suport psicològic, així com assessorament i suport legal.

L'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, ha explicat que des de l'àrea que dirigix s'oferirà suport psicològic i social tant a les menors com a les seues famílies, «demostrant que l'Ajuntament està ahí, tant en l'aspecte de protecció ciutadana i seguretat com també en l'acompanyament posterior quan s'han produït este tipus de fets».

Per al primer edil, «la detenció d'este presumpte autor d'un delicte d'abusos sexuals a menors demostra la professionalitat i la rapidesa en l'actuació de la Policia Local de Sagunt» i és una actuació que «fa més segur» el municipi.

«Continuarem treballant per a garantir la seguretat de tots i de totes», ha manifestat Moreno.

Pujar