elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La gastronomia i el cinema han sigut protagonistes en la tercera jornada de Sagunt en FITUR

La gastronomia i el cinema han sigut protagonistes en la tercera jornada de Sagunt en FITUR
  • També ha estat marcada per la visita institucional de la ministra de Turisme i el president de la Generalitat

MÉS FOTOS
La gastronomia i el cinema han sigut protagonistes en la tercera jornada de Sagunt en FITUR - (foto 2)
La gastronomia i el cinema han sigut protagonistes en la tercera jornada de Sagunt en FITUR - (foto 3)

La tercera jornada de Sagunt en FITUR ha estat protagonitzada per la gastronomia i el cinema, on s'ha presentat el plat All i pebre del restaurant Sopa Frita de Sagunt i, d'altra banda, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha mantingut una reunió amb la gerent de Film València per potenciar l'atractiu cinematogràfic de la ciutat. Així mateix, esta jornada també ha estat important per la trobada institucional amb la ministra de Turisme i el president de la Generalitat, entre altres autoritats, on s'han pogut abordar temes com la reactivació del turisme en el municipi durant l'època estival. Encara que hui és l'últim dia de les trobades institucionals, l'estand de Sagunt estarà en FITUR fins al diumenge.

En este sentit, la jornada de hui ha començat amb la presentació de la gastronomia de Sagunt, amb el plat All i pebre actualitzat, realitzat pel restaurant Sopa Frita de Sagunt. Esta presentació s'ha dut a terme a partir d'una gravació que va tindre lloc en el municipi, on es mostra tot el procés de creació del plat de la mà de Nacho Martínez, el cuiner i gerent del restaurant.

El plat, tal com s'ha traslladat des de l'Ajuntament de Sagunt, està caracteritzat per fer ús de productes de proximitat i formar part de la cuina tradicional, encara que amb noves tecnologies aplicades. L'alcalde ha assistit a la presentació al costat de Joan Clement, qui va estar gravant en els fogons de Sopa Frita i retransmetent el procés de creació. «Creiem que és representatiu d'esta ciutat tan diversa, que combina elements del seu passat amb elements innovadors», ha destacat l'alcalde.

A més, ha mantingut una reunió respecte al cinema amb la gerent de Film València, Anne Hernández, qui gestiona la mateixa amb el suport de la Diputació de València. En esta trobada, tots dos han comentat els beneficis de les relacions amb Film Office Sagunt-Camp de Morvedre, la qual es gestiona des de la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt.

Així mateix, Anne Hernández ha comentat que «Sagunt amb la seua diversitat, compta amb importants escenaris que els productors estan reclamant». En este sentit, esta mateixa setmana s'han realitzat gestions per a un nou enregistrament a la ciutat. L'alcalde ha agraït «la labor conjunta de totes dues oficines de cinema, ja que Sagunt és una ciutat escenari».

Natalia Antonino, delegada de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, ha indicat que «hui concloem FITUR després de la visita institucional i el show cooking gastronòmic d'un restaurant de la nostra ciutat amb un balanç positiu, cada any treballem per portar a FITUR productes nous diferenciadors que facen que el turista trie el nostre destí per ser un destí amb àmplia oferta, per a tots els públics i un destí segur».

D'altra banda, la jornada de hui també ha estat important per les visites institucionals, ja que la ministra de Turisme, María Reyes Maroto; el president de la Generalitat, Ximo Puig; el Secretari Autonòmic, Francesc Colomer; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar i el diputat de Turisme, Jordi Mayor, han visitat l'Estand de València i realitzat una parada en el de Sagunt, on han sigut rebuts per Darío Moreno. «Esta visita reforça que Sagunt és una peça clau dins del sector turístic de la Comunitat Valenciana, i que treballa en línia amb les institucions valencianes per a la potenciació del producte turístic», tal com s'ha traslladat des de la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt.

A més, l'alcalde de Sagunt ha indicat que en esta trobada han pogut parlar sobre l'estratègia de reactivació del turisme de cara a este estiu, «que ens permeta continuar creixent i continuar demostrant el gran potencial que tenim». Moreno ha afegit que continuaran treballant amb totes les administracions i amb el sector privat «sempre de la mà per donar la millor versió de la nostra ciutat, i no sols créixer econòmicament sinó també estar orgullosos de la nostra posició en el món».

Pujar