22 de gener de 2021 22/1/21

La Fundació de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt participa en les XI Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya

  • L'aportació de la Fundació es va centrar en la relació port-ciutat a través d'imatges de l'arxiu de la siderúrgia

La Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt ha participat en les XI Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya. Estes jornades, celebrades del 21 al 23 de novembre en el Museu del Port de Tarragona, van ser organitzades per l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC).

La comunicació presentada per la Fundació es va centrar en la relació port-ciutat a través de l'estudi de les imatges de l'arxiu fotogràfic i fílmic de la siderúrgia. Les comunicacions de diversos àmbits territorials com Sant Feliu de Guíxols, València, Calafell, Tarragona, Barcelona, delta de l'Ebre, Galícia, Màlaga, País Basc, Menorca, Huelva, Roma o Gijón van tractar temàtiques relacionades amb la difusió i protecció del patrimoni, els edificis i equipaments, les indústries i servicis o les infraestructures portuàries.

Davall el títol “Patrimoni portuari i de les indústries relacionades als ports”, les jornades es van inaugurar a càrrec del professor de Progettazione Urbanistica de la Facoltà di Architettura dell'Università IUAV dei Venezia, l'arquitecte Franco Mancuso, amb el títol “La città e il porte. Venezia e la dúplice eredità protuale”.

Pujar