elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El fort temporal marítim derroca més trams del Pantalà del Port de Sagunt

El fort temporal marítim derroca més trams del Pantalà del Port de Sagunt
  • L'onatge ha causat estralls en alguns punts del litoral valencià

La borrasca Isaak ha assotat amb força el litoral de la Comunitat Valenciana aquest dimarts, 7 de febrer, amb ones de fins a 4 metres. Un onatge que ha provocat una nova ensulsiada de les restes del Pantalà de Sagunt.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha informat aquest matí que durant la matinada la mar Mediterrània va tindre àrees de mar molt gruixuda amb una altura significativa d'ones que van superar els 4 metres. Davant aquest temporal marítim, l'AEMET manté actiu l'avís taronja.

Fa tan sols una setmana que l'Autoritat Portuària va començar la retirada definitiva de les restes del Pantalà, unes obres que responen al pla d'emergència que va activar la APV després de l'anterior ensulsiada de part de la infraestructura esdevinguda el passat 28 de setembre de 2023, on van caure tres obertures, els que estaven en pitjor estat “sense necessitat de temporal amb la mar en calma marítima el que va evidenciar el mal estat de la instal·lació que no té possibilitat de reparació”.

El temporal també ha afectat la platja dels Deveses a Dénia, on fa tan sols uns dies Costas començava els treballs per a la seua regeneració. A la província de Castelló, el fort onatge ha omplit d'arena el passeig marítim d'Almassora, que ha començat el dia completament cobert.

L'AEMET ha advertit que la fase més adversa del temporal es produirà des d'aquesta vesprada i durant demà, amb precipitacions en la meitat nord, que podran ser en forma de ruixats acompanyats de tempesta i localment persistents; la cota de neu anirà pujant de 600 m a 900-1000 m.

Per a aquest dimecres s'espera que la borrasca porte més pluja, neu i fortes ratxes a la Comunitat Valenciana.

Pujar