elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

FITUR finalitza amb un balanç positiu per a la promoció del sector turístic del municipi de Sagunt

  • Els atractius de la ciutat i el seu entorn que s'han mostrat com a nous en la fira han sigut la Ruta Urban Art, la promoció en la Xarxa de Jueries, el Centre d'Interpretació Via Verda Port de Sagunt-Ojos Negros i la gastronomia

La Fira Internacional de Turisme (FITUR 2021), que s'ha celebrat del 19 al 23 de maig, finalitza després de cinc dies centrats en promocionar el municipi com una destinació segura per a este estiu i amb una gran varietat d'activitats i productes. Esta convocatòria ha tingut com a principal objectiu la recuperació del negoci turístic i afavorir el retrobament professional amb empreses del sector, així com la promoció dels diversos productes turístics de la ciutat, tant els tradicionals com els innovadors.

Així mateix, esta edició ha rebut menys afluència de gent a causa de la situació actual ocasionada per la COVID-19, encara que esta s'ha traduït en més visites de manera virtual, on s'han pogut conéixer les novetats del sector. Des de l'Ajuntament de Sagunt han assistit representants de la Regidoria de Turisme i l'alcalde per posar en valor els atractius turístics de la ciutat i reunir-se amb les diferents administracions i empreses participants.

En este sentit, el municipi ha aprofitat l'oportunitat de participar en esta fira per projectar a escala mundial atractius turístics del municipi com per exemple la Ruta Urban Art, una nova ruta que ha creat l'Ajuntament de Sagunt per a visibilitzar l'art avantguardista que han creat artistes nacionals i internacionals als carrers amb el festival Més Que Murs de la delegació de Joventut i Infància. A més, també s'ha donat a conéixer el nou Centre d'Interpretació Via Verda Port de Sagunt-Ojos Negros, que mostra als turistes la connexió del passat industrial del municipi amb la via verda més llarga del país.

També s'ha promogut la gastronomia del municipi amb un showcooking, on s'ha presentat de manera virtual des del restaurant Sopafrita Sagunt, el plat All i pebre actualitzat, un plat local de la cuina tradicional que compta amb reinterpretacions i noves tecnologies aplicades.

D'altra banda, la Fira Internacional de Turisme també ha servit per a estrényer llaços amb altres ciutats de la Xarxa de Jueries d'Espanya, i així generar sinergies, amb l'objectiu de posar en valor este producte turístic amb el qual compta Sagunt. Així mateix, des de l'ajuntament també s'ha mantingut una reunió amb la gerent de Film València per fomentar l'atractiu cinematogràfic de la ciutat.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que la participació en FITUR «ha sigut molt productiva, com és habitual hem parlat de la riquesa de la nostra ciutat en els seus múltiples aspectes, com per exemple a nivell patrimonial, industrial, natural i cultural, entre molts altres. Som una ciutat multiproducte i això és el que incrementa el nostre atractiu. Cada visita és un repte per continuar oferint noves cares de la nostra ciutat».

A més, FITUR ha servit com a punt de trobada entre les diferents administracions. En este cas, l'Ajuntament de Sagunt ha mantingut reunions institucionals amb diferents ministeris, amb la Generalitat i amb la Diputació de València, amb l'objectiu de millorar l'estratègia pública respecte al turisme. També s'han mantingut reunions amb diverses empreses i el sector privat per crear aliances político-privades amb les quals continuar generant atractiu turístic.

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha explicat que com a municipi turístic Sagunt ha presentat la seua oferta adaptant-se a les noves tecnologies, amb presentacions virtuals i informació 100% digitalitzada. «Este FITUR ha sigut una gran oportunitat per potenciar Sagunt, sent un dels pocs municipis triats per a participar de la mà de les institucions turístiques de la Comunitat Valenciana, que reforcen i donen suport a les noves iniciatives de la nostra ciutat, ja que Sagunt és una ciutat plena de noves i innovadores iniciatives», ha destacat Antonino.

En este sentit, Darío Moreno, ha indicat que ha sigut una agenda variada amb un impacte positiu, «que demostra que Sagunt té molt a aportar en termes turístics. El turisme no és només economia i llocs de treball sinó que també és una manera de posar en valor el que vam ser, som i serem», ha afegit.

Pujar