elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitzen les activitats de suport escolar i hàbits d'estudi del curs 2021/2022

Finalitzen les activitats de suport escolar i hàbits d'estudi del curs 2021/2022
  • El programa d'activitats extraescolars de reforç i suport escolar i educació en valors ha conclòs per a l'alumnat vulnerable d'Educació Primària del curs 21/22

Ha conclòs el programa d'activitats extraescolars de reforç i suport escolar i educació en valors per a l'alumnat vulnerable d'Educació Primària del curs 2021-2022. Esta actuació ha oferit un aprenentatge compensatori per afavorir la inclusió socio-educativa, reduir l'absentisme, afavorir la igualtat d'oportunitats i minimitzar els efectes de situacions de desequilibri i vulnerabilitat social.

En este programa s'han desenvolupat diferents accions educatives de compensació de les desigualtats entre l'alumnat amb un perfil de vulnerabilitat o risc social, així com educació en valors. També, s'ha treballat per a previndre situacions d'absentisme escolar en cursos posteriors. Amb la posada en marxa d'este programa s'ha actuat per compensar les possibles mancances d'aprenentatge, arran de la situació de la postpandèmia.

El regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, ha explicat la iniciativa: «Enguany hem continuat orientant els nostres esforços cap a l'alumnat més vulnerable, que entenem necessita un suport extraordinari, aprofitant les subvencions de la Conselleria d'Educació per a implementar activitats de suport educatiu i ajudes d'ArcelorMittal, que des d'ací agraïm. Aquest curs hem redoblat els nostres esforços per a atendre, mitjançant aquests programes, la inclusió socioeducativa, el control de l'absentisme escolar i la igualtat d'oportunitats que ajuden a superar qualsevol classe de discriminació i donen impuls a l'accessibilitat universal a l'educació».

El projecte s'ha dut a terme de gener a juny. Les sessions, s'han distribuït per a la realització de tres activitats i que inclouen diversos tallers orientats a millorar el rendiment acadèmic d'alumnat vulnerable, millorar les relacions interpersonals i disminuir les conductes disruptives dins i fora de l'àmbit escolar. A més, d'activitats orientades cap a l'esport i recreativa, treballant la socialització, el treball en equip o la confiança.

El programa ha estat coordinat través del grup d'acció educativa d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt i desenvolupat per l'associació ADRA, ha estat dirigit a l'alumnat de 4t, 5é i 6é de Primària de tots dos nuclis urbans dividits en 7 grups: en el Centre Cultural Mario Monreal, en el Col·legi Baladre i en el Centre Azorín, també del barri de Baladre.

«Tenim a Sagunt una població escolar molt diversa que hem d'atendre entre tots i totes. Des d'ací vull desitjar un bon estiu i merescut descans al professorat, equips directius, resta de comunitat escolar i per descomptat, als xiquets i xiquetes que gaudeixen de l'estiu perquè aquest curs, que no se'ns oblide, ha sigut dur en alguns moments, però hem sabut afrontar-lo amb èxit entre tots i totes», ha puntualitzat el regidor.

Estes activitats complementàries han sigut realitzades després de l'horari lectiu ordinari a la vesprada i de dilluns a divendres durant el segon i tercer trimestre, fonamentalment.

La iniciativa s'emmarca en el projecte subvencionat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport concedit el passat 3 de desembre de 2021 a l'Ajuntament de Sagunt, dins de les ajudes per a la realització d'activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives dirigides a la població escolar d'entre 3 i 18 anys convocades per la citada àrea de la Generalitat Valenciana. A més a més, estos projectes de suport educatiu estan subvencionats pel Pla d'Inversions per l'empresa d'ArcelorMittal.

Pujar