27 de novembre de 2020 27/11/20

El festival Sagunt a Escena presenta dins de la seua programació dos espectacles de teatre de carrer i de sala

El festival Sagunt a Escena presenta dins de la seua programació dos espectacles de  teatre de carrer i de sala - (foto 1)
  • Al Centre Cultural Mario Monreal es presenta l’obra ‘Lazarillo el hambriento’ del Teatro de la Resistencia

MÉS FOTOS
El festival Sagunt a Escena presenta dins de la seua programació dos espectacles de  teatre de carrer i de sala - (foto 2)

El festival Sagunt a Escena presenta demà, dimecres 14 d’agost, dos espectacles a les 20.00 hores. A la Pujada al Castell, un espectacle gratuït i per a tots els públics, ‘Silencis’, de la ballarina Claire Ducreux. Aquest espectacle, que va obtindre el premi al millor espectacle de carrer en el Festival Internacional de Teatre i Arts de Carrer de Valladolid per la seua combinació de dansa i teatre visual, convida l’espectador a redescobrir el que ens envolta per a tornar a sentir-nos realment vius.

Claire Ducreux és diplomada en dansa contemporània pel Conservatori de Lió, i de 1992 a 1999 balla en diferents companyies a França. També crea amb Leandre Ribera dos espectacles, ‘Fragile’ i ‘Madame et Monsieur’, que obtenen diversos premis i amb els quals recorren en món.

A partir de 2004, Claire Ducreux crea el primer dels tres solos de dansa-teatre ‘De paseo’, ‘Barco de Arena’ i ‘La sonrisa del náufrago’, que formen la ‘Trilogia del vagabundo’, espectacles que continua representant arreu del món.

Centre Cultural Mario Monreal

Al Centre Cultural Mario Monreal, a les 20.00 hores, podrem veure ‘Lazarillo el hambriento’, de la companyia Teatro de la Resistencia, basat en l’anònim espanyol del segle XVI. El text ha sigut adaptat i dirigit per Hadi Kurich, i està interpretat per ell mateix junt amb Ana Kurich.

L’obra reuneix els tres primers capítols d’aquesta novel·la incomparable que és ‘El Lazarillo de Tormes’, centrant-se en la picardia provocada per la pobresa sorgida al voltant de l’opulència amb el greuge del repartiment desigual i injust de la riquesa.

Lazarillo és un ser desprotegit que deixa de ser un perdedor perquè aprén a controlar la desesperació buscant, sense caure en la vilesa, els remeis a la seua desfavorable situació.

Pujar