17 de gener de 2021 17/1/21

El Festival MusAS de Sagunt tanca l’edició amb més èxit amb el concert del grup Accademia del Piaccere i de Rocío Márquez

El Festival MusAS de Sagunt tanca l’edició amb més èxit amb el concert del grup Accademia del Piaccere i de Rocío Márquez - (foto 1)
  • Més de 1.000 espectadors van seguir les activitats del festival completant els aforaments disponibles

Divendres passat, 29 de noviembre, el grup Accademia del Piacere i la cantaora Rocío Márquez van clausurar la cinquena edició del Fetival MusAS, Música Antiga Sagunt, que es ve celebrant al llarg de les passades setmanes. El concert va suposar un autèntic colofó per a una edició amb molt d’èxit. La brillant fusió de música barroca i flamenc que van protagonitzar els membres d’Accademia i Rocío Márquez va arribar a aconseguir unes cotes de gran emoció i la música “a capella” va ser acollida amb gran entusiasme per els espectadors.

En les setmanes anteriors, la soprano Èlia Casanova (nominada als premis Carles Santos de la Música Valenciana), junt amb el vihuelista Alfred Fernández, va obsequiar el públic amb música dels cançoners europeus del S. XVI. Per altra banda, el grup l’Arcàdia, dirigit pel saguntí Francesc Gamón, va delectar els oients amb obres d’Haendel, Bach i Vivaldi, on la magnífica veu de la soprano Aurora Peña va brillar de manera molt especial, com així ho va apreciar el public que abarrotava la Capilla de la Mare de Déu del Carme.

Per a finalizar, la gran violinista Lina Tur, acompanyada pel seu inseparable clavecinista Dani Espasa, van protagonitzar una trobada musical entre Bach i Haendel a través d’un recorregut per diverses sonates d’ambdós compositors. Com a complement a esta programació, MusAS organitza diverses activitats: visites guiadas al patrimoni històric, audicions per a escolars i una màster class, que es va realitzar al Conservatori Joaquín Rodrigo deSagunt i que va comptar amb la participació del grup Produccións Permotio.

Tot això ha servit per a posar de manifest l’interés cada vegada major per les denominades músiques històriques. Reflex d’això són els més dels 1.000 espectadors que han seguit estes activitats, la qual cosa suposa un 95% dels aforaments completats.

Pujar