15 d’agost de 2020 15/8/20

La festa de les cucanyes de Sagunt conquista en la seua última edició

La festa de les cucanyes de Sagunt conquista en la seua última edició - (foto 1)
  • L'Ajuntament ha repartit un total de 3000 € en premis, entre la prova d'agafar la bandera en el pal greixat i el llançament de pilotes

MÉS FOTOS
La festa de les cucanyes de Sagunt conquista en la seua última edició - (foto 2)
La festa de les cucanyes de Sagunt conquista en la seua última edició - (foto 3)

La tradicional festa de les cucanyes del Port de Sagunt s'ha celebrat este dijous, 15 d'agost, amb una alta acceptació i participació. Centenars de persones es van congregar en la dàrsena pesquera per a gaudir i divertir-se amb les activitats programades. En total, la delegació de Festes ha repartit 3.000 euros distribuïts en vint-i-set premis que oscil·laven entre 50 i 275 euros. En esta edició, s'han mantingut les tres activitats: una prova esportiva, com és la travessia nadant al port; l'agafada de la bandera en el pal greixat i una prova que consistia a atrapar pilotes de goma en l'aigua. Des del departament de Festes, es recorda als premiats que tenen de termini fins al pròxim 20 d'agost per a presentar un número de compte corrent en el qual ingressar-los l'import dels premis, tal com se'ls va informar per escrit allí mateix.

En primer lloc, es va disputar la Travessia Nadant amb una prova de 1.500 metres per a nadadors més experimentats i una altra de 400 metres, més senzilla i popular. Entre les dos proves hi van participar al voltant de 750 nadadors. Les dos travessies han sigut organitzades per la delegació d'Esports i el Club Natación Acuático Morvedre, que ha destinat 1.179 € de les inscripcions per a l'Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana. 

En la prova d'agafar la bandera es van repartir 600 € repartits en 3 premis. El primer premi, per a la primera persona que aconseguira fer-se amb la bandera va ser de 275 €. Per a la segona i la tercera, 200 € i 125 €, respectivament. D'altra banda, es van repartir 2.400 € en el llançament de 200 pilotes de goma: 4 premiades amb 200 €; altres 4 amb 150 €, 4 més amb 100 € i 12 pilotes amb 50 €. 

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha ressaltat l'afluència de gent i l'ambient festiu i ha afegit que també servix per a “acostar les infraestructures a la ciutadania, que la gent veja que el port marítim és part de la ciutat i que pot vindre i gaudir-lo. En eixa línia nosaltres durem a terme un altre tipus d'actuacions per a continuar acostant el port, però precisament hui és un dia que posa en relleu l'important que és el port marítim per a la ciutat i l'important que és que sentim que és de tots i de totes”. 

Per la seua banda, la delegada de Festes, Asun Moll, ha mostrat la seua satisfacció per la participació i ha destacat que enguany han utilitzat un pal greixat nou: “Estic molt satisfeta perquè hi ha molta gent i ha eixit tot molt bé, gràcies també a tots els que han col·laborat com el Club Natació Aquàtic Morvedre, l'Autoritat Portuària, Protecció Civil i voluntaris”.

La delegació de Festes va posar a la disposició de la ciutadania, des de les 8.30 hores, autobusos gratuïts que van traslladat els assistents des de l'entrada nord del moll fins a la dàrsena pesquera on es van desenvolupar totes les activitats. El servici d'autobusos es va mantindre fins que ha va finalitzar la programació.

Pujar