elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Falles 2019 conclouen a Sagunt amb un balanç positiu

Les Falles 2019 conclouen a Sagunt amb un balanç positiu

  El bon ambient, la gran afluència de gent i l'absència d'incidents importants han caracteritzat el desenvolupament de les Falles 2019 a Sagunt i el Port de Sagunt, segons el balanç realitzat pel departament de Festes i Cultura Popular. En este sentit, la seua regidora, Asun Moll, ha afirmat que “estes han sigut unes falles molt participatives, sense incidents, ni lamentacions, no ha caigut cap ninot de cap falla, i crec que és d'agrair el bon ambient que hi ha hagut en estes festes de San Josep. S'ha resolt tot satisfactòriament".

  Este balanç s'ha presentat en una roda de premsa, celebrada este dijous en el Saló de Plens a les 12 hores, i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la regidora de Festes, Asun Moll; el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS), Rafael Burgos; la Fallera Major de Sagunt, Paula Marrón; i la Fallera Major Infantil de Sagunt, Inés Miret.

  Quico Fernández ha qualificat “d'autèntic èxit” estes falles, des del punt de vista de l'organització, participació i novetats. “Les falles són Patrimoni de la Humanitat, Sagunt és una de les grans ciutats falleres i, per tant, tenim una gran responsabilitat quan fem falles”, ha manifestat l'alcalde. A més, Fernández ha assenyalat que “la clau per a fer un pas qualitatiu” ha sigut la sintonia que s'ha creat entre la institució, la federació i el conjunt de comissions falleres.

  Així mateix, l'alcalde com a "representant de tots els ciutadans" ha donat l'enhorabona a tots aquells que han fet possible que la gent "pel carrer diga que estes han sigut unes falles com mai s'han vist i esperem que hi haja una continuïtat en tot el que suposa la millora, que és la nostra obligació, consolidar i millorar. Crec que podem estar ben contents".

  Asun Moll ha destacat la labor realitzada per la policia, bombers i SAG i ha afegit que la valoració de la policia és “positiva, ja que les intervencions han sigut normals, si tenim en compte les circumstàncies dels actes que s'han desenvolupat. No ha ocorregut cap esdeveniment greu i no hi ha hagut incidents no previstos i els que hi ha hagut s'han resolt de forma acceptable pels servicis municipals”.

  El president de la FJFS ha agraït a l'equip de Govern, als funcionaris “amb els quals he treballat durant tot l'any”, als servicis municipals i a l'executiva “amb qui hem treballat intensament perquè estes festes siguen una miqueta diferents de les dels anys anteriors”. A continuació han pres la paraula les Falleres Majors. Paula Marrón ha destacat "que la definició de les falles 2019 per a mi és gràcies, a tothom, especialment a l'Ajuntament, a Quico i Asun, i a la Federació”. La Fallera Major ha expessat el seu desij perquè les noves generacions mantinguen i, fins i tot, milloren el que s’ha aconseguit. A més, ha afegit que “han sigut unes falles intenses, estem cansades, però teníem al nostre cap que eren unes falles que havien de traure cap avant i representar-les de la millor manera possible. Han sigut falles sense conflictes, això és important, mostrar al món que podem eixir de festa, que es pot gaudir, però amb respecte".

  Pujar