27 de novembre de 2020 27/11/20

La Facultat d'Econòmiques de la UV elabora el Pla Director per a la Fundació del Patrimoni Industrial

La Facultat d'Econòmiques de la UV elabora el Pla Director per a la Fundació del Patrimoni Industrial - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Facultat d'Econòmiques de la UV elabora el Pla Director per a la Fundació del Patrimoni Industrial - (foto 2)

  La Facultat d'Econòmiques de la Universitat de València està elaborant el Pla Director per a la Fundació del Patrimoni Industrial de Sagunt. Hui, dilluns 15 d'abril, s'han reunit representants de la Facultat amb l'Ajuntament de Sagunt amb motiu de la presentació del pla, els principals objectius i quan estarà disponible.

  A la reunió ha assistit l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Patrimoni Industrial, Pablo Abelleira; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona; el gerent de la Fundació del Patrimoni Industrial de Sagunt, Lluís Roberto Doménech; així com representants de la Facultat d'Econòmiques de la UV i de l'Agència Valenciana de Turisme.

  L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha afirmat que la facultat d'Econòmiques té un departament dedicat al Turisme i que, en este cas, “l'Agència Valenciana de Turisme ajuda econòmicament la Universitat de València perquè redacte este Pla Director”. Per a Fernández, “és molt important de cara a la planificació del nostre patrimoni industrial, dir quins seran els seus usos i com serà la seua projecció, en definitiva, tindre un Pla Director com a eina de planificació”.

  El primer edil ha destacat que el turisme “és fonamental per al desenvolupament econòmic, i dins de la nostra oferta, el patrimoni industrial és molt singular, disposem d'un gran recurs i, per tant, l'hem de convertir en un gran producte que atraga molta gent directament o com a complement a altres recursos”. En este sentit, l'alcalde ha recordat que la Fundació està gestionada per l'Ajuntament i “hem d'assumir la nostra responsabilitat i posar en valor al màxim tot el nostre patrimoni industrial que va des del barri obrer, passant per tota la Gerència i el Museu Industrial, l’Alt Forn i la Nau, recentment adquirida, fins al port incloent el Pantalà”.

  Segons ha assegurat Fernández, el Pla Director estarà finalitzat en els pròxims mesos, encara que a més, “de manera paral·lela estem treballant ja en la figura de protecció del nostre patrimoni industrial, tant de tot el conjunt com de manera individual. Estem ara en eixa fase d'estudi i de consultes”. També ha recordat que el patrimoni industrial de Sagunt ja forma part de la ruta internacional ERI i “li genera un valor afegit perquè té una projecció de caràcter internacional i això és el que nosaltres estem treballant en tots els àmbits, recentment amb la Xarxa de Jueries d'Espanya o amb la Ruta dels Fenicis, i amb unes altres que es concretaran en els pròxims mesos”.

  Pujar