8 d’agost de 2020 8/8/20

Èxit de participació en les cucanyes

Èxit de participació en les cucanyes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Èxit de participació en les cucanyes - (foto 2)
  Èxit de participació en les cucanyes - (foto 3)

  La tradicional festa de les cucanyes s'ha celebrat este dimecres, 15 d'agost, amb èxit de participació. En l'esdeveniment els participants han optat a una trentena de premis que oscil·laven entre els 50 i 275 euros, menys quantitat de premis que l'any passat però de major quantia. En total, la delegació de Festes ha repartit 3.000 euros en premis. En esta edició, s'han mantingut les tres activitats: una prova esportiva, com és la travessia nadant al port; l'agafada de la bandera en el pal greixat i una prova que consistia a atrapar pilotes de goma en l'aigua.

  La delegada de Festes, Asun Moll, ha mostrat la seua satisfacció pel desenvolupament d'este dia festiu i ha destacat com a anècdota el trencament del pal de les cucanyes, "que es va solucionar sense cap incident i es va poder fer lliurament de les tres banderes de premis". A més, en un balanç general sobre les festes de Sagunt i del Port, ha indicat que "no hi ha hagut cap incident" i ha ressaltat "el gran nivell de les actuacions musicals i de les orquestres que hem tingut". Així mateix, ha agraït a totes les persones que han col·laborat perquè les festes es porten cap avant, "tant a l'anterior delegada de Festes, a les penyes de Sagunt i Port, a Protecció Civil, a la SAG i en l'acte d'ahir, a la Confraria dels Pescadors i al Club de Natació Camp de Morvedre".

  La regidora ha demanat una miqueta més de col·laboració ciutadana per a altres anys i ha assegurat que s'intentarà "fomentar una convivència entre els penyistes i no penyistes i millorar la convivència ciutadana en general".

  L'acte s'ha iniciat a les 9 hores amb una recepció als participants, en la part de dalt de la dàrsena. A més, ha comptat amb diverses activitats com a espectacles de circ amb els pirates del Carib i batukada. Xiquets i majors han gaudit de les activitats organitzades.

  Així mateix, a les 10 hores ha tingut lloc la travessia nadant, organitzada per la delegació d'Esports en col·laboració amb el Club de Natació Camp de Morvedre. Este any la prova ha comptat amb dos novetats. D'una banda, el punt d'eixida ha tingut lloc en la dàrsena, coincidint amb el punt d'arribada, amb la finalitat de fer-la més vistosa. I per un altre, s'han fet dos travessies: una amb menys recorregut, orientada a tots els públics, en la qual els més xicotets han gaudit enormement, i una altra amb major distància i més competitiva.

  L'activitat ha comptat amb la presència de l'alcalde accidental, Pepe Gil; la regidora de Festes, Asun Moll; i altres membres del govern que a més de participar en el lliurament de premis de la travessia nadant, també han col·laborat en el llançament de pilotes de goma a l'aigua.

  La delegació de Festes ha posat a la disposició de la ciutadania, des de les 8 hores, autobusos gratuïts que han traslladat els assistents des de l'entrada nord del moll fins a la dàrsena pesquera on s'han desenvolupat totes les activitats. El servici d'autobusos s'ha mantingut fins que ha finalitzat la programació.

  Quant al llançament de pilotes de goma, enguany s'han repartit un total de 28 premis, que s'han distribuït en finalitzar l'activitat perquè cada participant que haguera obtingut una pilota poguera comprovar si estava premiada. Cal destacar que solament es permetia una pilota premiada per participant, esta limitació no era aplicable a l'agafada de bandera.

  Pujar