11 d’agost de 2020 11/8/20

Èxit de participació en la concentració en suport dels interessos de la citricultura

Èxit de participació en la concentració en suport dels interessos de la citricultura - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Èxit de participació en la concentració en suport dels interessos de la citricultura - (foto 2)

  Este dilluns, 21 de gener, va tindre lloc una concentració conjunta 'Per la defensa de la nostra citricultura', convocada per les associacions agràries del Camp de Morvedre, la Unió de Llauradors i Ramaders i organismes representatius del sector, com la Comunitat de Regants i el sindicat de Regs per a "elevar la queixa que hi ha en el sector per la desastrosa campanya que s'està fent. Volem que s'assabenten a Madrid, que és l'interlocutor vàlid a Europa", ha explicat el president del Consell Agrari, Enric Ariño, que ha qualificat de "èxit" la manifestació que es va celebrar ahir a la porta de l'Ajuntament de Sagunt i en altres 70 localitats valencianes.

  El manifest que es va llegir buscava que es modifique l'acord signat amb Sud-àfrica i una aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, és a dir, "que es controle l'entrada de les taronges demanant els mateixos requisits que als valencians o que se'ls posen aranzels perquè la seua manera de produir és més barata i no tenen les mateixes exigències".

  Així mateix, amb l'escrit s'exigeix les màximes cauteles i controls als productes importats, reciprocitat a les produccions de països tercers, el tractament en fred dels cítrics importats i el compliment de la Llei de la cadena alimentària.

  "Esperem que esta vegada el Ministeri siga sensible i comprenga les raons per les quals tanta gent ha eixit al carrer i comence a demanar a Europa esta clàusula de salvaguarda per a demostrar que efectivament ens està fent mal la importació de la taronja de Sud-àfrica. L'única cosa que demanem és que este sector que aporta tants llocs de treball siga tractat amb la mateixa justícia que altres sectors", ha finalitzat Ariño.

  Pujar