8 d’agost de 2020 8/8/20

Este dilluns, concentració a la porta de l'Ajuntament de Sagunt per a donar suport a la campanya citrícola

    El president del Consell Agrari, Enric Ariño, ha convidat a participar en la mobilització del pròxim dilluns, 21 de gener, a les 20 hores a la porta de l'Ajuntament de Sagunt a favor de la campanya citrícola i perquè s'aplique la clàusula a les taronges importades de Sud-àfrica. A esta manifestació hi ha adherits uns 60 ajuntaments i "és important que la gent participe perquè el sector està en risc", segons ha declarat Enric Ariño.

    Ariño ha afirmat que la campanya citrícola no està anant bé i que un dels problemes principals, segons el president, és "la competència deslleial de Sud-àfrica. S'estan important cítrics de manera massiva amb varietats que se solapen amb les que tenim nosaltres. Això està impedint que el producte nostre puga eixir al mercat, entre altres coses, perquè allí els salaris, comparats amb nosaltres, són molt més baixos".

    A més, un altre dels problemes són els controls fitosanitaris: "Europa s'aplica a si mateixa uns controls que no se'ls demana a tercers; com a controls de plagues, productes que pots tirar en terra o als arbres, productes que són més cars i que encarixen al final el cos de la taronja". Estes són les raons per les quals es demana que es modifique l'acord signat amb Sud-àfrica i una aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda "que evite que les importacions es duguen a terme d'eixa forma". Este és el "motiu fonamental" de la concentració del pròxim dilluns.

    "Volem conscienciar la ciutadania", per això, el dilluns es reivindicarà esta problemàtica a les portes de l'Ajuntament i es llegirà un manifest. Cada vegada s'adherixen més ajuntaments: "som ara uns 60, pràcticament tota la franja costanera on hi ha producció citrícola. Convidem a tots els agricultors que se senten afectats a vindre a la concentració. Hi ha molt en joc, afecta milers de persones de forma directa i indirecta en esta comarca, gent que viu de la taronja. Està en joc el sector i per això, és molt important que la gent acudisca", ha finalitzat el president.

    Pujar