elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ja està obert el termini de matriculació de les Escoles Creatives del departament de Joventut i Infància

Ja està obert el termini de matriculació de les Escoles Creatives del departament de Joventut i Infància
  • En total, s'oferixen 39 cursos i tallers de nou disciplines artístiques diferents, entre les quals es troben cinema, robòtica, escriptura, rock, teatre, ball, grafiti, còmic i circ

El departament de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt presenta un any més les Escoles Creatives – Factoria Integral d'Arts, un espai de formació per a la creació destinat a menors i joves dins del programa Cultura Jove. Branques com el ball, grafiti, còmic, cinema, rock, teatre, circ, escriptura o robòtica configuren una àmplia oferta d'activitats formatives en diferents disciplines artístiques o àmbits de coneixement, l'objectiu final del qual és la dinamització sociocultural del nostre territori.

Estos cursos van més enllà de la mera formació, a esta important labor se sumen altres recursos i projectes com són les sales d'assaig, els Lab creatius o el suport de diferents projectes culturals impulsats per col·lectius juvenils. En definitiva, es tracta de fomentar l'acció creativa de la ciutadania més jove, apostant per la democràcia cultural, que en comptes de crear espectadors, crea ciutadania.

El delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha destacat d'esta edició que «seguim amb la dinàmica d'oferir noves disciplines, com les classes d'iniciació a la literatura creativa, i a més mantenint aquelles que  funcionen. També ampliem en franja d'edat, oferint alguns cursos a partir de 3 anys. I, una altra novetat molt important, l'ampliació al nucli de Sagunt dels tallers, que ens ho venien reclamant els i les alumnes. La fàbrica d'artistes va creixent en este primer acostament a les disciplines que tenim, música, cinema, teatre, ball, còmic, circ, etc., sempre amb l'objectiu d'anar potenciant la creativitat dels menors i joves de la nostra ciutat».

Entre les novetats d'enguany, destaca l'ampliació de la franja d'edat, incorporant-se cursos de 3 a 5 anys en algunes modalitats com l'escola de robòtica i la de circ. També que s'afig la seu de Sagunt, per tant, a més del Casal Jove del Port de Sagunt, alguns cursos i tallers també s'oferiran en el nucli històric, en el Centre Cultural Mario Monreal, a l'espera de la inauguració del nou Casal Jove a Sagunt.

D'altra banda, s'inaugura una nova disciplina literària amb l’Escola Crealletres de literatura creativa, amb tallers perquè els joves aprenguen a escriure la seua pròpia història, taller d'iniciació d'escriptura creativa o curs per a iniciar un projecte literari. En circ, també s'afig una nova modalitat, “circ en família”, una activitat en parella, amb un adult, una vegada al mes, durant tot el curs. En ball, es tornen a oferir els cursos de ball flamenc i de calaix flamenc. Ja es van oferir l'any passat però no es van arribar a desenvolupar davant la falta de matrícula.

Altres novetats es troben en art urbà, l'Aula MésqueMurs, on s'oferix un curs d'iniciació al gran format, per a aprendre a pintar murals de grandària mitjana o gran. També en Rock Escola entra un nou instrument en l'oferta, l’ukelele, a més de tres tallers dirigits al món del rap i la música electrònica: un taller de rap jove, un altre de producció i enregistrament digital, i un tercer per a aprendre a produir música electrònica.

El personal docent dels diferents cursos comptarà amb Alberto Rey per als tallers de literatura; monitors d'Ingeniero Kids per a les classes de robótica; monitors de l’Espai Circ d’Alboraia per als cursos de circ; Bize per a l'aula MésQueMurs; monitors de l'escola de música La Clave per a la Rock Escola; i l'escola de ball està a càrrec de l'Escola de Dansa Urbana, així com els tallers de flamenc i calaix que els impartirà Leo Molina.

El termini de matrícula ja està obert, i estarà disponible fins al 6 d'octubre (exceptuant l'aula de teatre jove, que serà fins al 27 de setembre). La matrícula inclou les despeses d'inscripció, assistència a cursos i tallers. Es pot realitzar de manera en línia en el següent formulari.

Així mateix, davant de la permanència del Covid-19, continuaran vigents les mesures de prevenció del curs passat en totes les activitats. Entre estes destaquen la reducció de l'aforament en els espais on s'impartixen els cursos; la distància de seguretat; l'ús de màscara en tot moment a més de l'ús de gel hidroalcohòlic en l'entrada de cada centre.

Per a obtindre més informació sobre les Escoles Creatives i les seues diferents modalitats, així com d'horaris, edats, nivells, preus, etc. es pot accedir a través del següent enllaç, enviant un correu a joventut@aytosagunto.es o telefonant al 98 268 34 39.

Pujar