11 d’agost de 2020 11/8/20

Ja està disponible el calendari del procés d'admissió i matriculació per al curs 2020-2021 de tots els nivells educatius no universitaris en Sagunt

Ja està disponible el calendari del procés d'admissió i matriculació per al curs 2020-2021 de tots els nivells educatius no universitaris en Sagunt - (foto 1)
  • El termini de presentació de sol·licituds d'admissió al pròxim curs escolar per a Educació Infantil i Primària serà del 8 al 16 de juny, mentre que per a l'alumnat d'ESO, Batxillerat i FP serà del 17 al 25 de juny

El departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt informa la ciutadania sobre les novetats en el procés d'admissió en centres escolars per al pròxim curs 2020-2021. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ja ha donat a conéixer el calendari exacte d'admissió i matriculació per al pròxim curs escolar de tots els nivells educatius no universitaris.

En primer lloc, el termini per a la presentació de sol·licituds per a Educació Infantil i Primària serà del 8 al 16 de juny, i les llistes provisionals d'admesos podran consultar-se a partir de l'1 de juliol. En el cas de l'alumnat d'ESO, Batxillerat i FP, podran presentar les seues sol·licituds del 17 al 25 de juny, mentre que les llistes provisionals es donaran a conéixer el 15, 13 i 20 de juliol respectivament. A través del següent enllaç podrà consultar-se la informació del calendari complet amb les diferents dates per a les fases de duplicitats, baremació, requisits acadèmics, reclamacions, dates de llistes definitives i, finalment de matrícula: http://www.ceice.gva.es/documents/162640623/169535023/calendario+web_CAS.pdf/f7d9966d-8334-4d1a-9d16-7226a62a37ea. 

Cal destacar, tal com recull el Decret llei 2/2020, de 3 d'abril, sobre mesures urgents en l'àmbit de l'educació (DOGV de data 6 d'abril de 2020) que informa sobre el procés d'admissió de l'alumnat per al curs escolar 2020-2021, el procediment per a qualsevol ensenyament siga Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, FP de Grau Mitjà o Superior, haurà de fer-se de manera electrònica. L'administració educativa habilitarà punts d'atenció a l'usuari per a aquelles persones que no disposen de mitjans electrònics.

Es recorda que en el procediment d'admissió als centres docents, les persones interessades hauran de verificar la seua identitat a l'hora de realitzar la seua sol·licitud i, per a això, podran utilitzar diferents sistemes de verificació d'identitat a fi de formular la sol·licitud d'admissió, com són: el certificat digital emés per l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Generalitat (ACCV); el sistema d'identitat electrònica per a les administracions Cl@ve; el eDNI (és necessari lector); combinació del DNI i IDESP o número de suport, juntament amb l'acceptació de comprovació davant el Ministeri de l'Interior; combinació del NIE i IXESP, juntament amb l'acceptació de comprovació davant el Ministeri de l'Interior, o bé el número de Certificat de Registre de Ciutadania de la Unió Europea, precedit per la lletra C, juntament amb l'acceptació de comprovació davant el Ministeri de l'Interior.

Per a consultar més informació sobre estes formes de tramitació electrònica i conéixer totes les novetats sobre el procés d'escolarització es pot fer mitjançant la web de l'Ajuntament, o bé de la Conselleria d'Educació. En cas de dubtes, poden posar-se en contacte amb el departament d'Educació a través del correu educacio@aytosagunto.es o trucant al telèfon 96 265 58 93.

‘Contes en Tirereta’

D'altra banda, el departament d'Educació informa que ja està disponible el vídeo ‘Contes en Tirereta’, una iniciativa de l'Ajuntament que oferix gran quantitat de contes que la ciutadania ha fet arribar per a commemorar el Dia del Llibre. Amb esta activitat, la delegació d'Educació i de la Universitat Popular vol oferir als més xicotets i xicotetes un regal en forma d'un conte de part d'adults, que es convertixen, per un dia, en contacontes des de les seues cases. El vídeo pot veure's en el següent enllaç: https://youtu.be/twkmtue-p6g.

Tauletes electròniques i beques de menjador

Finalment, un altre dels assumptes dels quals s'informa és que s'han repartit 193 tauletes electròniques i 860 beques de menjador rebudes per segona vegada per l'alumnat dels col·legis de Sagunt. La Conselleria d'Educació i Cultura, ha repartit estes tauletes en la localitat per a pal·liar la bretxa digital d'aquells estudiants que no tenen accés a dispositius electrònics per a la seua formació. Estes tauletes formen part del Pla MULAN (Model Unificat Lectiu d'Activitats no Presencials).

Així mateix, 860 alumnes de la localitat també han sigut beneficiaris de la segona remesa del val-beca menjador, en el qual s'ha facilitat el procediment per a verificar a l'alumnat. Esta beca té un valor de 60 o 120 euros, per a aquells que havien tingut problemes en la primera tanda de beques, i està destinada a la compra d'aliments bàsics en la cadena de supermercat cooperatiu Consum o en Charter.

Des del departament d'Educació l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant la implicació en tot moment de les seues treballadores i treballadors responsables, s'ha estat en contacte amb els centres per a resoldre els problemes que han sorgit tant pel lliurament de les beques de menjador i de les tauletes electròniques, per a assegurar-se així que els alumnes perceberen l'ajuda.

Pujar