12 d’agost de 2020 12/8/20

Les Escoles Oficials d'Idiomes i la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià de Sagunt ajornen les proves de certificació

Les Escoles Oficials d'Idiomes i la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià de Sagunt ajornen les proves de certificació - (foto 1)
  • Quan es coneguen les condicions de la desescalada del confinament i els protocols que establisquen les autoritats sanitàries, es podrà valorar un nou calendari de proves

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha decidit ajornar les proves unificades de certificació (PUC) d'idiomes de les escoles oficials d'idiomes (EOI) i les de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) convocades per a maig i juny.

Quan es coneguen les condicions de la desescalada del confinament i els protocols que establisquen les autoritats sanitàries, es podrà valorar un nou calendari de proves.

Les proves de la JQCV estaven planificades perquè se celebraren del 30 de maig al 13 de juny. La declaració de l’Estat d'Alarma el 14 de març i la suspensió dels tràmits administratius que no siguen de màxima necessitat va obligar a ajornar el procediment de matriculació que estava previst inicialment del 25 de març al 8 d'abril.

Una vegada es coneguen les condicions de la progressiva desescalada del confinament, i quan les autoritats sanitàries ho determinen, els nous terminis i condicions per a la inscripció telemàtica en les proves s'anunciaran a través de la web de la JQCV.

En el cas de les PUC de les escoles oficials d'idiomes, estaven previstes per a celebrar-se entre el 28 de maig i el 22 de juny. El període de matrícula ja havia conclòs abans de la declaració de l'estat d'alarma.

La llista provisional d'admesos suma 32 275 candidats, tant oficials com lliures, en tota la xarxa de EOI del sistema educatiu valencià, que està configurada per 24 escoles, una d'elles a Sagunt, i 49 seccions distribuïdes per 67 municipis que oferixen en total l'ensenyament de 17 llengües.

La situació d'emergència sanitària obliga a adaptar el termini d'al·legacions a la llista provisional d'admesos. En el moment en què es puga establir un termini d'al·legacions, la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme notificarà per correu electrònic l'inici del període d'al·legacions als usuaris inscrits en les PUC. Una vegada conclòs el termini d'al·legacions, la llista definitiva de persones admeses o excloses de la prova de certificació de 2020 es publicarà en el termini de cinc dies naturals en la web del centre exclusivament.

Tota la informació sobre nous terminis i calendari de les PUC es comunicarà a l'alumnat inscrit en les proves a través de la web de les EOI.

Formació a distància de les EOI i de la UPV

Cal recordar que l'alumnat matriculat en les EOI de la Generalitat, al voltant de 60 000 persones, està rebent formació a distància per part del professorat de la xarxa, més de 700 docents, a través de la plataforma AULES i de l'eina de videoconferències WebEx del pla 'MULAN'.

AULES està dissenyada perquè el professorat puga compartir materials amb l'alumnat. A més, mitjançant la plataforma de videoconferències WebEx s'han creat 275 aules virtuals en les EOI, per a acompanyar les dinàmiques de treball del professorat i que hi haja una millor comunicació amb l'alumnat de les EOI.

També des de la Universitat Politècnica de València, a través del Servei de Promoció i Normalització Lingüística, ha creat l'espai Aprèn valencià des de casa en el seu web amb els recursos disponibles per a qualsevol persona interessada a aprendre o millorar el valencià, especialment pensat en un context difícil en el qual les solucions en línia són especialment valuoses, i per a ajudar a preparar-se les proves de certificació.

Pujar