31 de maig de 2020 31/5/20

Ecovidrio premia un establiment del Port de Sagunt pel seu compromís amb el reciclatge de vidre

Ecovidrio premia un establiment del Port de Sagunt pel seu compromís amb el reciclatge de vidre - (foto 1)
  • Dins de la campanya ‘Movimiento Banderas Verdes’ amb més de 200 participants, la Tapería La Pepa ha sigut obsequiada amb un pack experiència

La campanya ‘Movimiento Banderas Verdes’ organitzada per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre que gestiona el reciclatge dels envasos de vidre a Espanya, ha premiat la Tapería La Pepa del Port de Sagunt, situada a l'avinguda 9 d’Octubre, amb un pack experiència per a dos persones. Ecovidrio gestiona la recollida de vidre en el nostre municipi en col·laboració amb la delegació de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt.

‘Movimiento Banderas Verdes’ pretén incentivar la separació en origen i el reciclatge de vidre entre els establiments d'hostaleria. Esta campanya compta amb la col·laboració de més de 200 bars i restaurants de la localitat, als quals se'ls va lliurar poals adaptats per a facilitar la labor de reciclatge i se'ls va explicar la importància de la seua col·laboració. Per a incentivar i motivar els hostalers a participar en la campanya i reciclar els envasos de vidre, tots ells optaven a un dels premis.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que “la iniciativa d’Ecovidrio té com a objectiu conscienciar i facilitar la tasca de reciclatge de vidre a l'hostaleria. Este sector genera el volum més gran de residus de vidre del nostre municipi i per això necessitem que comerços, bars i restaurants lideren este compromís amb el medi ambient i siguen un referent per a altres sectors econòmics. La campanya s'emmarca dins dels esforços que realitza l'Ajuntament per a reduir la empremta ecològica de l'activitat humana, i no podem oblidar que cada xicotet pas, cada granet d'arena, té la seua influència en el món que deixarem a les pròximes generacions”.

Segons les últimes dades relatives a 2018, els ciutadans de Sagunt van reciclar un total de 894.200 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 13’6 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Sagunt se situa amb una mitjana de 321 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 204 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Pujar